Data publicării:

Fața necunoscută a celor mai mari filosofi ai lumii- Incursiune în istorie

Autor: DCNews Team | Categorie: Cultura
WhatsApp
Immanuel Kant
Immanuel Kant

Despre filosofi se crede că sunt persoane axate doar pe studiu, cerebrale, care își petrec timpul gândindu-se doar la sensul vieții. 

Cu toate că această descriere se potriveşte celor mai mulţi gânditori, aceste minţi luminate nu îşi dedicau chiar tot timpul unor astfel de activităţi, arată mentalfloss.com

Socrate - Dansul

Socrate, filosoful care spunea ”ştiu că nu ştiu nimic”, considerat unul dintre cei mai mari gânditori ai civilizaţiei antice, era pasionat de dans. Filosoful renascentist Montaigne spunea despre el că nu a făcut ”nimic mai notabil decât să găsească timp, la bătrâneţe, să studieze muzica şi dansul”.

Xenophon, un student de-ai lui Socrate, a relatat despre admiraţia profundă a mentorului său pentru un tânăr dansator din Syracusan, care a întreţinut atmosfera la o petrecere din 360 î.e.n.

”În timp ce dansa, nicio parte a corpului său nu a rămas nemişcată; gâtul, picioarele şi mâinile la un loc, toate erau exersate. Aşa trebuie să danseze un om, un om care vrea să îşi păstreze mintea şi corpul uşoare”, nota el.

Diogene din Sinope - Bronzatul

Diogene din Sinope, filosof grec din şcoala cinică, a fost unul dintre cei mai controversaţi gânditori ai Greciei Antice. El locuia într-un butoi, pe stradă, cerşea de la trecători şi îi ironiza pe orăşeni pentru modul în care trăiau. Atunci când nu încerca să-i convingă că este nebun, lui Diogene îi plăcea să stea la soare.

Atunci când Alexandru cel Mare, cel care ar fi spus că dacă n-ar fi fost Alexandru şi-ar fi dorit să fie Diogene, l-a întrebat ce vrea de la el, filosoful i-ar fi spus să ”nu-i mai ia soarele”.

Rene Descartes - Optica

Matematicianul francez, ”părintele filosofiei moderne”, avea un hobby mai dificil. În timpul liber, Descartes inventa dispozitive optice pentru a înţelege mai bine cum se refractă lumina.

Immanuel Kant - Fumatul

Kant obişnuia să-şi înceapă zilele cu o pipă. Un bol de tutun şi un ceai verde slab erau lucrurile de care avea nevoie dimineaţa pentru a medita.

Citește și: Vatican, cerere de răscumpărare pentru două scrisori rare 

Friedrich Nietzsche - O plimbare în pădure

Nietzsche lua o pauză din scrierile sale nihiliste pentru a se bucura de o plimbare de două-trei ore prin pădurile din Elveţia. Acolo se putea bucura de priveliştea unor lacuri şi a Alpilor.

Ludwig Wittgenstein - Muzica

”Socratele modern”, Ludwig Wittgenstein este considerat unul dintre cei mai importanţi logicieni ai secolului al XXI-lea. El s-a născut într-una dintre cele mai bogate familii din Europa, ceea ce i-a permis să se bucure de o cultură muzicală amplă.

În casa familiile sale din Viena au susţinut spectacole numeroşi genii, printre care Gustav Mahler sau Johannes Brahms. Wittgenstein a învăţat să cânte la pian şi la clarinet.

Albert Camus - Fotbalul

Scriitorul francez laureat al premiului Nobel a fost pasionat de fotbal. Camus a fost portar în perioada în care studia la Universitatea din Algiers, însă ”cariera” sa de fotbalist s-a încheiat după ce s-a îmbolnăvit de tuberculoză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel