Fanii Argentinei, în delir pe străzile din Buenos Aires după ce ”Albiceleste” au câștigat dramatic finala Cupei Mondiale contra Franței - Video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Argentina a cucerit al treilea său titlu mondial după ce a învins Franţa cu scorul de 4-2 la loviturile de departajare, duminică seara, în finala Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, în care scorul a fost egal, 3-3 (2-0, 2-2), la capătul prelungirilor, pe Lusail Stadium din Al Daayen.

Fanii ”Albiceleste” sărbătoresc victoria favoriților pe străzile din Buenos Aires. Este a treia Cupă Mondială câștigată, după cele obţinute în 1978 şi 1986.

VIDEO

Lionel Messi şi-a îndeplinit visul şi a reuşit să câştige Cupa Mondială, încununându-şi astfel o carieră incredibilă şi asigurându-şi astfel definitiv locul de frunte între cei mai mari fotbalişti ai planetei.

Finala a fost un meci care i-a dus pe suporterii din ambele tabere, de la extaz la agonie şi înapoi, în cele din urmă având de câştig sud-americanii. Franța, deţinătoarea trofeului, a arătat puţine lucruri în afară de pragmatism.

Lionel Messi (23 - penalty, 109) şi Angel Di Maria (36) au marcat pentru Argentina, în timp ce starul Kylian Mbappe a înscris toate golurile Franţei (80 - penalty, 81, 118 - penalty).

La loviturile de departajare, Messi, Dybala, Paredes şi Montiel au fost cei care au adus trofeul aproape, de la francezi marcând Mbappe şi Kolo Mouani, în timp ce Coman şi Tchouameni au ratat.

Argentina a jucat a şasea sa finală de Cupă Mondială, după ce le-a pierdut pe cele din 1930, 1990 şi 2014. Selecţionata Albiceleste a pierdut doar un meci din ultimele 43 jucate, 1-2 cu Arabia Saudită în partida sa de debut în Qatar, având 29 de victorii şi 13 egaluri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel