Familiile victimelor de la Astroworld au refuzat ajutorul de înmormântare oferit de Travis Scott
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Facebook - Travis Scott
Sursă foto: Facebook - Travis Scott
O parte dintre familiile care au pierdut persoane dragi la concertul lui Travis Scott au refuzat banii oferiți de artist pentru înmormântare. 

Oferta lui Travis Scott de a plăti costurile de înmormântare pentru victimele Astroworld a fost respinsă de jumătate dintre familiile îndoliate, scrie BBC. Aceasta include familia lui Ezra Blount, în vârstă de nouă ani, cel mai tânăr dintre cei 10 spectatori, ucis în timpul unei busculade la festivalul rapperului din Texas.

Scott a făcut oferta săptămâna trecută, pe fondul mai multor procese legate de tragedie. Un avocat al familiei lui John Hilgert, în vârstă de 14 ani, a numit gestul „înjositor și nepotrivit”.

„Dintre toate lucrurile despre care este vorba în acest caz, aceasta este cea mai mică îngrijorare”, a spus el pentru Rolling Stone. „Această familie este gata să facă o schimbare și să se asigure că acest lucru nu se va mai întâmpla niciodată la un concert”.

Zece victime și-au pierdut viața

Îmbulzirea creată în mulțime a avut loc în timpul concertului lui Scott, de pe 5 noiembrie. La acel moment, erau aproximativ 50.000 de oameni care participau la festivalul din complexul NRG Park din Houston.

Zece dintre victime au murit, iar cea mai în vârstă avea 27 de ani. Blount, care locuia în Dallas, a murit la nouă zile după concert. Anterior, acesta fusese plasat în comă indusă medical din cauza gravității rănilor sale.

Familia celei mai tinere victime a refuzat oferta

Avocatul lui Scott, Daniel Petrocelli, a scris familiei copilului de nouă ani a doua zi după înmormântarea sa, pe 23 noiembrie, oferindu-le să plătească serviciul.

„Travis este devastat de tragedia care a avut loc la Festivalul Astroworld și suferă pentru familiile cărora cei dragi au murit sau au fost răniți”, scrie în scrisoare. „Travis se angajează să-și facă partea pentru a ajuta familiile care au suferit și pentru a începe procesul lung de vindecare pentru comunitatea din Houston. În acest scop, Travis ar dori să plătească pentru cheltuielile de înmormântare”, mai este scris în scrisoare. 

Familia a refuzat imediat oferta, a declarat avocatul lor, Bob Hilliard.

„Nu mă îndoiesc că domnul Scott simte remuşcări”, a scris el într-o scrisoare către reprezentantul muzicianului. „Călătoria lui înainte va fi dureroasă. El trebuie să înfrunte și să sperăm că va vedea că poartă o parte din responsabilitatea acestei tragedii”.

Alte familii au descris oferta rapperului ca pe o încercare a acestuia de a-și repara imaginea publică.

Citește și: Concert cu opt morţi în SUA. S-a deschis anchetă penală

Te-ar mai putea interesa și: BILANȚ TRAGIC al festivalului Astroworld. O studentă a murit, la o săptămână de la busculadă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel