Familia „tradițională” în România. Sabina Cornea, make-up artist, bătută de soț. A salvat-o copilul ei de 5 ani
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Unii dintre noi am crescut în familii „tradiționale” cu bărbați care își băteau soțiile, chiar sub ochii copilului. Suntem în 2024 și am rămas la fel de limitați în ceea ce privește violența în familie. 

În România, estimările privind violența domestică sunt alarmante. Conform statisticilor și raportărilor organizațiilor pentru drepturile femeilor, în fiecare minut se estimează că o femeie din România este victima violenței în familie. 

De această dată, victimă violenței domestice a fost Sabina Cornea, make-up artist, bătută de soț. Femeia a fost salvată de copilul ei de cinci ani. Știm cât de traumatizant este - noi cei care am trecut prin episoade de acest gen - să vezi cum mama ta este bătută de cel care în acte este tatăl tău. Iar un copil care își salvează mama din ghiarele tatălui și zi de zi trăiește cu teamă că își va găsi mama moartă în casă devine un adult care are nevoie de ani grei de terapie.

„Să știți că el este Eroul meu, îngerul meu păzitor, care mi-a salvat viața!!! Da, Alexandru, puiul meu de 5 jumate, m-a apărat noaptea la 2:30, când ne-a luat din pat și a venit peste noi în dormitor! Înjurându-mă și spunându-mi că mă va face țăndări ca pe Dana Roba, doar pentru că am îndrăznit să îi spun să nu mai bea (la un om care bea 6-7 beri zilnic de 19 ani, nu îi poți zice să nu mai bea ) să se culce, pentru că e 2 jumate noaptea și că dimineață va lucra de la 7, și că el nu știe cum e să muncești 12 ore!

Apropo, Cristi s-a angajat într-o fabrică, dar cred și eu că e foarte greu să te angajezi la 43 de ani dacă o viață ai fost un întreținut!”, a scris Sabina Cornea pe pagina sa de Facebook.

Într-o postare anterioară, Sabina Cornea a povestit că soțul nu îi dă voie să alinte copilul și se comportă ca un tiran de câțiva ani.

De altfel, femeia a publicat audio-uri cu bărbatul care o jignește chiar de față cu copilul.

Polițiștii au luat primele măsuri în acest caz.

„La data de 26 august, în jurul orei 16:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost sesizați prin apel 112 de către o femeie, de 39 de ani, din Dumbrăvița, cu privire la faptul că soțul acesteia, în vârstă de 43 de ani, ar fi amenințat-o cu moartea. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu împotriva bărbatului, pe o perioadă de cinci zile și a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare”, au transmis, marți, reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Timiș.

Este profund îngrijorător și inacceptabil ca bărbații să își bată partenerele, cu atât mai mult de față cu copiii lor. Aceasta nu este doar o formă de violență fizică, ci și una de abuz emoțional și psihologic care are consecințe devastatoare.

Pentru copii, astfel de experiențe sunt traumatizante și pot avea efecte pe termen lung asupra dezvoltării lor emoționale și psihologice. Ei pot dezvolta probleme de sănătate mentală, pot avea dificultăți în relațiile viitoare și pot percepe violența ca fiind un comportament acceptabil sau normalizat. În plus, copiii care asistă la violență domestică sunt expuși riscului crescut de a deveni victime sau autori de violență în viitor.

Pentru femeie, violența domestică, mai ales în fața copiilor, întărește sentimentul de nesiguranță și neajutorare. Este crucial ca victimele să aibă acces la resurse de suport, consiliere și protecție pentru a ieși din astfel de situații și pentru a asigura un mediu sigur pentru ei și pentru copiii lor.

Este responsabilitatea societății să condamne ferm violența domestică și să ofere suport adecvat atât victimelor, cât și celor care doresc să schimbe comportamentele abuzive. Educația și intervenția timpurie sunt esențiale pentru prevenirea violenței și pentru protejarea celor afectați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel