Familia Regală, zi istorică: Timpul României voastre a început
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Familia Regală a României
Familia Regală a României
Familia Regală semnalează importanța zilei de 8 noiembrie.

Familia Regală a transmis un mesaj cu ocazia zilei de 8 noiembrie, amintind importanța acesteia pentru români, monarhie și România.

„Timpul României voastre a început!

Astăzi este 8 noiembrie, o zi cu multă însemnătate, de-a lungul anilor, pentru Familia Regală și pentru români. Ziua Sfinților Mihail și Gavriil este ziua din an în care Regele Mihai I serba public atât ziua de naștere, cât și cea onomastică.

La 8 noiembrie 1945 a avut loc, în fața Palatului Regal, o mare mișcare de protest îndreptată împotriva regimului comunist, afirmând atașamentul față de Coroană și față de liberalismul democratic.

La Palatul Elisabeta, ziua de 8 noiembrie prilejuia, după revenirea la palat în anul 2001, întâlnirea dintre români și Regele Mihai numită “Porți deschise”. Regele ieșea pe Platforma cu Lei și strângea mâna fiecărui român venit să ureze suveranului la mulți ani!

“Porțile deschise” din noiembrie 2014 au fost ultima ieșire în balconul Palatului Elisabeta a Regelui Mihai și ultima sa ședere vreodată în această reședință din București.

La 8 noiembrie 2015, Regele Mihai a trimis românilor unul dintre cele mai importante mesaje trimise în ultimele decenii, îndemnând conaționalii la respectarea legii și cerând bunul mers al instituțiilor Statului. El a spus atunci: “…după cum ați constatat recent voi înșivă, legislația cea mai avansată și atitudinea civică nu sunt, din păcate, suficiente pentru a obține și garanta o viață instituțională solidă”. Este mesajul în care regele a transmis tinerilor: “Timpul României voastre a început”!”, transmite Familia Regală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel