Data publicării:
Familia Regală le-a dat uitării. Verișoarele Reginei Elisabeta, închise în azil și declarate moarte, deși erau în viață
Secretele de familie pot fi un subiect inofensiv pentru interesul public, dar această regulă nu se aplică și în cazul Familiei Regale a Marii Britanii.
Fiecare familie are secretele ei, iar în cazul Familiei Regale britanice nu se face excepție. Născute în 1919 și respectiv 1926, Nerissa și Katherine Bowes-Lyon au fost două dintre fiicele lui John Herbert Bowes-Lyon și ale soției sale Fenella. John era fratele Reginei-mamă Elisabeta, mama actualei Regine, așa că Nerissa și Katherine sunt verșoare primare ale Reginei. Din păcate, ele nu au putut niciodată să facă parte din familia regală.
În terminologia medicală de la începutul anilor 1940, surorile au fost diagnosticate ca ”imbecile” și nu au învățat niciodată să vorbească. În 1941, ei au fost admise la Instituția Royal Earlswood pentru Deficiențe Mintale, acum închis, și, se presupune că, au fost tratate de familia lor ca și cum nu ar fi existat niciodată.
Surorile au fost declarrate decedate
De fapt, o ediție din 1963 a Burke’s Peerage (o listă definitivă a nobilimii și aristocrației) din Marea Britanie, o menționa pe Nerissa ca fiind decedată în 1940, iar Katherine decedată în 1961. Abia în 1987 a fost publicată povestea tristei lor existențe. De fapt, după cum a fost raportat, Nerissa murise cu un an înainte, iar Katherine era încă în viață, cea de-a doua încetând din viață abia în 2014.
Un scandal a izbucnit instantaneu când au apărut informații conform cărora familia regală a șters doi dintre membrii săi din viața lor, deși acuzațiile de mușamalizare au fost respinse de Palat. Potrivit Los Angeles Times, citat de SCMP.com, un membru al familiei Bowes-Lyon a spus că informația înșelătoare a fost rezultatul mamei ceor două surori, Fenella, ”o persoană foarte vagă care adesea nu completa formularele pe care i le trimitea Burke's Peerage corect sau complet”, adăugând că mulți membri ai familiei au vizitat surorile de-a lungul anilor.
În documentarul din 2011 ”The Queen’s Hidden Cousins”, asistentele și personalul de la Earlswood intervievați au confirmat că, după cunoștințele lor, familia nu a trimis niciodată surorilor un cadou de ziua de naștere sau de Crăciun sau o felicitare.
Documentarul a mai susținut că nu există nicio dovadă că vreun membru al familiei regale le-ar fi vizitat. De fapt, când Nerissa a murit, niciunul din membrii familiei nu a fost prezent la înmormântare. Mormântul ei a fost marcat cu etichete de plastic și un număr de serie până când existența ei a fost dezvăluită în mass-media. Apoi familia a adăugat o piatră funerară. În urma dezvăluirii, lui Katherine, sora supraviețuitoare, i-ar fi fost trimise flori din toate colțurile Regatului Unit.
Prințesa Martha Louise s-a logodit cu un șaman din SUA
Curtea Regală a Norvegiei a anunţat marţi logodna prinţesei Martha Louise, în vârstă de 50 de ani, cu americanul Durek Verrett, un şaman autoproclamat care este popular în rândul starurilor de la Hollywood, informează AFP și Agerpres.
"Majestatea Sa Regele şi Majestatea Sa Regina îi transmit felicitările lor cele mai călduroase şi îi doresc numai lucruri bune pentru viitor", a anunţat familia regală norvegiană într-un comunicat.
A patra în ordinea de succesiune la tronul Norvegiei, după fratele ei mai mic, prinţul moştenitor Haakon, şi cei doi copii ai acestuia, prinţesa Martha Louise are foarte puţine şanse să urce vreodată pe tronul ţării sale. Ea a renunţat în urmă cu mulţi ani la majoritatea titlurilor şi îndatoririlor oficiale, pentru a putea să se dedice activităţilor sale private.
Fiica regelui Harald a anunţat oficial în mai 2019 că formează un cuplu cu Durek Verrett, în vârstă de 47 de ani, cunoscut şi sub numele de "Şamanul Durek". Martha Louise are trei fiice din precedenta căsătorie a ei, cu scriitorul norvegian Ari Behn, care s-a sinucis în decembrie 2019. Cuplul divorţase în 2016. Citește mai multe AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News