Faliment în Germania: Imagini de pe străzi și din mall-uri cu magazinele părăsite și cu obloanele trase. Româncă: Eu așa ceva nu am mai văzut aici/ VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Criză nemaivăzută în Germania. Orașele mici arată ca și când ar fi fost părăsite.

”Imaginile sunt din orășelul unde eu locuiesc, lângă Dusseldorf, în Renania de Nord-Westfalia. Locuind de 19 ani în Germania, am simțit nevoia să arăt ce se petrece în ultimul timp. Locuind aici, în acest oraș, eu așa ceva nu am văzut și nici nu am mai simțit așa criză... început de criză” a spus Nicoleta Gherasimoae, româncă din Germania, cea care a furnizat imaginile de pe străzi și din mall-uri, în emisiunea ”Diaspora în Direct”, transmisă pe DCNews și ȘtiriDiaspora. 

Românca mărturisește că ”șantierele sunt pline, la muncile de jos încă se mai găsesc locuri de muncă, dar întrebarea este până când”. Întrebată dacă e o situație specifică orașelor mai mici, Nicoleta a precizat că situația este prezentă și-n orașele mari, dar la investitorii mici. 

Vezi imagini video: 

Cât despre ce a îngenunchiat economia Germaniei, românca a răspuns: ”Inflația în primul rând, prețurile - oamenii merg la magazine, dar nu mai sunt încărcați cu sacoșe, ca acum patru ani. Se plimbă, se uită și ies din magazine”. 

Nicoleta mai spune că nemții se pregătesc pentru ce e mai rău. ”Sunt mult mai chibzuiți și mult mai atenți la cheltuieli” afirmă aceasta, descriind o situație generată de când a început pandemia COVID-19. 

Românca a mai dezvăluit că locuiește într-un apartament de 84 de metri pătrați pentru care plătește o chirie de 900 de euro, bani care nu acoperă și utilitățile. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel