Faliment Euroins. USR cere, în Parlament, demiterea conducerii ASF. ”Este o nouă ţeapă pe piaţa de asigurări, o ţeapă la care ASF-ul este complice”
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Sursă foto: Parlamentul României - Camera Deputaților
Sursă foto: Parlamentul României - Camera Deputaților
USR a depus vineri în Parlament o cerere de revocare a conducerii Autorităţii de Supraveghere Financiară, atât a preşedintelui, cât şi a consiliului.

Anunțul a fost făcut de liderul USR, Cătălin Drulă. El spune că actuala conducere se face vinovată de falimentul Euroins.

”Este o nouă ţeapă pe piaţa de asigurări, o ţeapă la care ASF-ul este complice. Am avut City Insurance, astăzi este Euroins. Să fie limpede, ASF a lăsat Euroins să vândă hârtii A4 pe post de RCA. O spune chiar ASF-ul în comunicatul de astăzi, că din 2022 avem o gaură de 1,75 de miliarde de lei şi i-au lăsat în continuare pe cei de la Euroins să vândă RCA, evident, nişte asigurări care acum, compania fiind în situaţia în care e, nu mai au nicio acoperire” consideră Cătălin Drulă, conform Rador. 

Citește și: Ce trebuie să știe asigurații Euroins. Cât timp mai sunt valabile polițele RCA

Tanja Blatnik, CEO Euroins România, a reacţionat după ce ASF a decis ridicarea autorizaţiei de funcţionare a companiei. 

“Euroins România este surprinsă de decizia Autorității de Supraveghere Financiară, care afectează milioane de români.

Surpriza vine din faptul că ASF ignoră două audituri independente, aflate în curs de desfășurare, din partea BERD și a Autorității Europene de Reglementare EIOPA. 

Aceste audituri se vor încheia la sfârșitul lunii martie, însă ASF a decis să le ignore, deși a fost informată în detaliu.

În acest moment, identificăm toate mijloacele legale în România și în alte jurisdicții, pentru a contesta această decizie și, implicit, pentru a apăra interesele financiare ale clienților noștri și a asigura stabilitatea financiară a pieței. Autoritatea de Supraveghere Financiară nici măcar nu a răspuns în mod oficial raportului nostru, în care am sesizat toate încălcările legislației românești și europene, pe care le-a comis echipa sa de audit, în raportul emis pe 2 februarie. 

Autoritatea de reglementare, fără a ține cont de nicio bună practică stabilită în Uniunea Europeană, a ales să comunice joi seară, prin scurgere de informații către mass-media, înainte de orice comunicare oficială, în loc să stabilească o discuție profesională solidă cu conducerea Euroins și cu acționarii săi internaționali. Citește aici continuarea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel