Faleza oraşului Tulcea va purta numele "Ivan Patzaichin"
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Autoritățile din Tulcea au decis ca faleza oraşului Tulcea să poarte numele "Ivan Patzaichin". Propunerea a fost transmisă deja către Consiliul Județean. 

Pentru a onora numele personalităţii lui Ivan Patzaichin, primarul Municipiului Tulcea, Ştefan Ilie, a transmis către Consiliul Judeţean Tulcea propunerea de atribuire a denumirii falezei oraşului în Faleza "Ivan Patzaichin".

”Ivan Patzaichin, cel mai bun ambasador al Deltei, a cultivat dragostea pentru sport şi natură, bunul simţ, modestia şi altruismul. Avem datoria să redăm Deltei aceste valori. Faleza este locul de plecare spre Delta lui Ivan, de aceea, în mod firesc, acest loc reprezentativ pentru oraşul nostru trebuie să îi poarte numele. "Faleza ”Ivan Patzaichin”". Vă propun elaborarea unui proiect de hotărâre, iniţiat de toţi consilierii judeţeni, pentru atribuirea denumirii falezei oraşului în "Faleza ”Ivan Patzaichin”". Vă mulţumesc!”, a transmis Ștefan Ilie, primarul Municipiului Tulcea.

Ivan Patzaichin, înmormântat marţi, la Cimitirul Bellu

Familia și apropiații revin cu detalii despre ceremonia de rămas bun pentru Ivan Patzaichin. Funeraliile cu onoruri militare se vor desfășura marți, la ora 13:00, la Clubul Sportiv Dinamo și vor fi urmate de slujba de înmormântare la Cimitirul Bellu.

Cei care vor să îi aducă un ultim omagiu o pot face începând de azi, ora 12:00, la Muzeul Clubului Sportiv Dinamo.

Multiplul campion olimpic la canoe Ivan Patzaichin a decedat la vârsta de 71 de ani, a anunţat Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, duminică, pe pagina sa de Facebook.

E legendă ... un CampiOM s-a transformat în stea. Ivan Patzaichin a plecat dintre noi. Povestea sa e povestea succesului, a bunului simţ şi al caracterului. E povestea unui fiu al Deltei care a dat înapoi înzecit şi a inspirat oamenii să trăiască frumos. Dincolo de medaliile strălucitoare, 7 olimpice ( 4 de aur), cele 21 mondiale (8 de aur), a fost un OM dăruit şi generos. Drum lin, Ivan! Veşnic în inimile noastre! Condoleanţe familiei! Dumnezeu să îl ierte şi să odihnească!, se arată în mesajul postat de COSR.                                                                                                                     

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel