Falcă trimite listele USR la Parchet. Moşteanu: Nu are ce să dispună
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Vlad Manolache
WhatsApp
Gheorghe Falcă a anuţat o acţiune fără precedent împotriva Uniunii Salvaţi România.

Gheorghe Falcă a anunţat, astăzi, numărul de semnături nevalidate din campania "Fără Penali în Funcţii Publice" care au fost depuse de membrii USR la Primăria Arad. Mai mult, edilul a specificat că, printre altele, au fost 10 semnături ale unor persoane decedate, peste 600 de semnături ale nor persoane cu domiciliul în altă localitate la data semnării listelor, 14 semnături ale unor persoane minore şi 298 de semnături ale unor persoane cu acte de identitate expirate.

"Vor merge înspre instituțiile abilitate"

"Din acest moment, aceste semnături vor merge înspre instituțiile abilitate ale statului – poliție și procuratură – pentru demersurile legale. Faptul că ne numim Uniunea Salvați România nu înseamnă pentru mine faptul că acolo s-au reunit oameni cu o conduită ireproșabilă. Dacă noi credem că doar datorită denumirii am avea dreptul să încălcăm legea înseamnă că am plecat prost în viața politică. În Arad sunt oameni care conduc acest partid la experiența trei, patru sau cinci într-un partid politic. Acești oameni care niciodată nu au fost aleși de cetățeni au compromis în Arad campania civică Fără penali în funcții publice. Au compromis-o pentru că așa gândesc ei. În urmă cu câteva săptămâni au încercat să compromită și administrația arădeană, doar pentru că funcționarii publici și-au făcut datoria, verificând listele de semnături, conform legii. Nu am înțeles de ce acești oameni care se cred politici cer ca instituțiile statului să încalce legea și să nu vadă falsurile. În momentul în care folosești numele și adresa oamenilor, dar nu ai CNP-ul acestora și semnezi în locul lor, acest lucru este un fals. Atunci când persoane decedate au pusă semnătura pe aceste documente, arată din nou tendința acestor oameni de a fura. Și nu poți organiza o campanie fără penali, prin furtul de semnături", a declarat edilul Gheorghe Falcă conform livearad.ro

Replică dură din partea USR

În urma anunţului făcut de Gheorghe Falcă, Ionuţ Moşteanu, vicepreşedintele USR, a declarat, pentru DC News, că Parchetul nu are ce să dispună în această speţă. "Primarul Falcă a ţinut dosarele cu 15,000 de semnături o săptămână peste termenul la care trebuiau validate, riscând ratarea depunerei iniţiativei cetăţeneşti la Parlament. Înteleg meciul politic cu colegii mei de la USR Arad, dar mă aştept de la un leader politic sa dea dovadă de inteligenţă politică. Parchetul nu are ce sa dispună în cazul în care sunt greşeli în listele cu semnături. Asta era treaba primăriei. Riscă să se facă de râs. Pentru viitorul carierei sale politice, sper sa dea dovada de înţelepciune. Sper că înţelege că şi PNL şi USR trebuie să se lupte cu PSD-ul", a declarat Moşteanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel