Falafel din năut și condimente. Cum se fac celebrele chifteluțe din Orientul Mijlociu? Iată rețeta
Falafelul, servit pe stradă, în Israel, este o formă de artă separată. Se pune într-o pită cu legume, se stropește cu sosuri și se mănâncă pe loc, cât este încă cald și crocant.
Falafel se face ușor. Principalul lucru este să pregătiți sosul tahini de susan în avans, un sos care se potrivește foarte bine cu chifteluțele de năut.
Ingrediente:
năut- 450 grame,
ceapă galbenă - 1 bucată.
usturoi - 4 căței,
pătrunjel - 1 legătură,
chimion - 2 lingurițe,
bicarbonat de sodiu -1 lingură,
coriandru - 2 lingurițe,
piper negru - 1 lingură,
sare după gust,
ulei.
Modul de preparare
Înmuiați năutul timp de 24 de ore într-o cantitate mare de apă. Pentru a înmuia un pahar de năut, trebuie să luați 3-4 pahare de apă. Năutul absoarbe bine lichidul, iar puțină apă nu este suficientă. A doua zi, năutul își va dubla volumul. Scurgeți, clătiți și uscați bine năutul.
Carne cu ananas la cuptor, un deliciu culinar care te va cuceri. O rețetă din bucătăria franceză
Transferați năutul într-un blender sau în bolul unui robot de bucătărie și măcinați-l până obțineți o pastă. Adăugați pătrunjelul, coriandru, ceapa și usturoiul și mixați.
Condimentați cu sare, himen, coriandru și piper negru. Frământați năutul „tocat” cu mâinile până la omogenizare.
Salată picantă de porumb, un aperitiv din bucătăria indiană
Acoperiți vasul și dați compoziție în frigider pentru 1 oră pentru a se întări. Apoi stropiți amestecul de falafel cu bicarbonat de sodiu și amestecați ușor. Formați bile mici și rotunde de mărimea chiftelelor.
Se încălzește o cantitate mare de ulei într-o tigaie, se aruncă 2-3 chifteluțe și se prăjesc în ulei până se rumenesc frumos. Falafelul trebuie să plutească în ulei.
Scoateți falafelul din ulei cu o lingură și puneți-l pe o farfurie tapetată cu un prosop de hârtie pentru a îndepărta excesul de ulei.
Cartofi cu miere, copți la cuptor, o garnitură incredibilă
Dacă doriți să coaceți falafelul, puneți biluțele crude pe o foaie de copt tapetată cu pergament și dați-le în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 20-25 de minute.
Falafelul fierbinte va avea un gust minunat, dacă este servit cu pita, împreună cu castraveți, roșii, ardei, ceapă murată, frunze de salată și sosuri. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News