Data actualizării:
Data publicării:

Fake news-ul postat de Seismic Center - Predicție și alertă de cutremur: 23 noiembrie 2021 poate fi o zi nefastă pentru toți

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Administratorii paginii ”Seismic Center - Predicție și alertă de cutremur”, care au devenit cunoscuți după s-au lăudat că ar fi prezis cutremurul din dimineața zilei de 28 octombrie 2018, au venit, la începutul anului, cu un mesaj despre un seism important.  

La începutul anului 2021, administratorii paginii ”Seismic Center - Predicție și alertă de cutremur” atrăgeau atenția asupra datei de 23 noiembrie 2021. Sugerau ca ar urma un cutremur. Nu trebuie să intrați în panică pentru că este vorba de o informație falsă! Niciun specialist nu știe când va fi următorul cutremur, cu atât mai puțini administratorii paginii respective. De altfel, pagina celor de la ”Seismic Center - Predicție și alertă de cutremur” nu mai există.

Cei de la Seismic Center, spunem ”cei” pentru că nimeni nu știe cine erau oamenii din spatele acestei pagini, atrăgeau atenția asupra datei de 23 noiembrie 2021. Desigur, nimeni nu știe când va veni următorul cutremur major, nici măcar experții, dar administratorii paginii Seismic Center, din când în când, aruncau o informație de acest gen pentru captarea atenției.

”Legislația din Romania nu permite publicarea de conținut ce poate genera panica și din păcate sunt persoane care se panicheaza când aud și de un cutremur de 5,6 grade care reprezintă activitate normala și nu reprezintă pericol major, nefiind informati corespunzător, dar sa afirmam ca urmează un cutremur de 6.5-7 grade in Romania ar genera panica pentru unii și am încalca legea, deoarece așa aplica legea.

Ce va putem comunica este doar faptul ca 23 Noiembrie 2021 poate fi o zi nefasta pentru toți. Unii specialiști oficiali afirma totusi ca un cutremur major se poate produce in orice moment așa ca pregătiți-va, fiți pregătiți deoarece sunteți pe cont propriu. Următorul cutremur major din Romania din păcate va surprinde populația total nepregătită și neinformata despre aceste fenomene naturale denumite cutremure, ca sa nu mai vorbim de lucrări la locuințe și infrastructura. Probabil tot noi vom suporta costurile, iar lumea va fi și mai suparata și mai nervoasa”, a transmis Seismic Center.

Desigur, informația furnizată de pagina ”Seismic Center - Predicție și alertă de cutremur” la începutul anului 2021 pentru finalul său, adică data de 23 noiembrie 2021, este un fake news dat fiind faptul că nimeni nu prezice cutremure.

2. -imagine fara descriere- (seismic-center_63181200.jpg)

VEZI ȘI: SEISMIC CENTER, prezicerea de cutremur care aruncă în aer România. Dovadă: Ce se întâmplă, de fapt: Informații... ”de Premiul Nobel”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel