Facturi la curent și gaze, UMFLATE din pix. ANPC sesizează Parchetul. Sunt SUTE de consumatori păcăliți
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Facturi la curent și gaze, UMFLATE din pix. ANPC sesizează Parchetul. Sunt SUTE de consumatori păcăliți / Foto: Pixabay
Facturi la curent și gaze, UMFLATE din pix. ANPC sesizează Parchetul. Sunt SUTE de consumatori păcăliți / Foto: Pixabay
Sute de consumatori au plătit în realitate de trei ori mai mult la facturile pentru curent electric și gaze naturale. ANPC sesizează Parchetul.

Sunt sute de români care au plătit în realitate și de trei ori mai mult la facturile pentru curent electric și gaze naturale, avertizează ANPC. Într-o intervenție telefonică la Realitatea Plus, Sorin Susanu, comisar regional ANPC Timiș, a povestit ce au descoperit comisarii în urma unor controale. Un distribuitor de energie electrică și gaze naturale ar fi umflat facturile consumatorilor.

VEZI ȘI: FACTURĂ la CURENT electric de peste 27.000 de lei, primită de o familie din Alba

"Discutăm despre o practică comercială incorectă pe care am descoperit-o ca urmare a realizării unei echipe de control la nivel național, coordonate de domnul Claudiu, președinte ANPC, și unde, într-adevăr, acest agent economic avea o ofertă și promova un preț de aproximativ 200 de lei, iar în realitate factura către consumatorul final este de undeva la 500 de lei. S-a emis în urmă cu peste o lună de zile solicitare de încetare a practicii comerciale incorecte, practică comercială care se referă atât la furnizarea de energie electrică, cât și a gazului și s-a aplicat o amendă de 20 de mii de lei acestui agent economic, pe lângă informări către ANR, cu care ținem legătura în aceste cazuri.", a spus comisarul ANPC.

Sunt sute de clienți păcăliți

"Aceste echipe create și coordonate de domnul Claudiu Dolot au exact acest scop, de a supraveghea permanent și de a analiza modul în care, odată cu liberalizarea pieței de energie electrică, agenții economici au sau nu o abordare corectă. Discutăm despre sute de clienți pentru că contractele încheiate de acest agent economic privat sunt într-o permanentă fluctuație. Pe lângă încetarea imediată a practicii incorecte și respectarea clauzelor inițiale, în sensul în care consumatorul să nu poată fi prejudiciat cu absolut nimic, se fac toate demersurile legale către celelalte instituții abilitate să colaboreze.

Nu au dorit să se prezinte la invitațiile noastre (agentul economic n.r.), nu au dat curs solicitării noastre și nu au vrut să emită niciun fel de explicație pentru această practică și dacă ei așa s-au comportat cu o instituție a statului român, vă dați seama care este abordarea către un consumator, persoană fizică.", a precizat Sorin Susanu.

VEZI ȘI: Facturi uriașe la curent electric. Reacțiile românilor: "3.500 de lei pentru un apartament cu 2 camere" / "Eu am plătit 4.500 de lei"

A fost sesizat Parchetul

Întrebat dacă va fi sesizat Parchetul în acest caz, comisarul ANPC a răspuns: "Absolut în toate aceste cazuri se sesizează și instituțiile abilitate să cerceteze acest lucru și ținem legătura în permanență cu ANR-ul pentru că ca și dânșii să ia toate măsurile ce se impun în această situație".

VEZI ȘI: Facturi la curent, umflate cu 65%. Adrian Câciu, semnal de alarmă: CAPCANA ofertelor înșelătoare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel