FACIAS, dezbatere la Parlament pe tema statului de drept
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
oana florea dc
oana florea dc

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) organizează marți dimineață, începând cu orele 10:00, la Palatul Parlamentului, o dezbatere pe tema amenințării statului de drept.

Subiectele sensibile ale momentului, precum cel al demnitarilor acuzați de fapte de corupție sau deciziile controversate ale CSM, nu vor fi ocolite de organizatori și de cei invitați să ia parte la discuție. Organizația non-guvernamentală își propune prin această inițiativă, desfășurată într-un moment în care instituțiile juridice ale statului sunt străbătute de curentul neîncrederii, să îndemne la o dezbatere deschisă asupra conceptului de "stat de drept", sintagmă mult auzită din gurile politicienilor anul acesta.

"În ultimul timp s-a tot vorbit de faptul că justiția nu este independentă, de imixtiunea justiției în politică sau invers. Marți o să avem o dezbatere în Parlament pe tema amenințării la adresa statului de drept. O să dezbatem aspecte cu privire la legalitatea interceptării convorbirilor telefonice, divulgarea conținutului lor în faza de cercetare penală, practica neunitară a instanțelor din România, erori judiciare, neurmărirea faptelor de corupție, condamnare fără probe și intenționăm să dăm și exemple," a declarat pentru De Ce News Oana Florea, director executiv al FACIAS.

La discuție vor lua parte persoane competente din domeniul juridic, precum membri ai Asociației Magistraților din România, ai Asociației Procurorilor din România, avocați, dar și un reprezentant al legislativului, în persoana deputatului PNL, Alina Ghorghiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel