Data publicării:

Facebook, schimbare. Nu va mai şterge postările care spun despre COVID-19 că a fost făcut în laborator

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Facebook a anunţat că nu va mai interzice postările care afirmă despre COVID-19 că a fost creat în laborator. Anunţul ridică noi întrebări cu privire la rolul reţelelor sociale în dezinformare. 

Cea mai recentă mişcare a Facebook scoate în evidenţă provocarea şi răspunderea pe care cea mai mare reţea socială din lume o are de elimina conţinut fals şi dăunător, rămânând în acelaşi timp deschisă dezbaterilor.

„Având în vedere investigaţiile în curs privind originea COVID-19 şi în consultare cu experţi în sănătate publică, nu vom mai elimina afirmaţia că COVID-19 este fabricată de om din aplicaţiile noastre”, se menţionează în comunicat.

„Continuăm să lucrăm cu experţi în sănătate pentru a ţine pasul cu natura evoluţiei pandemiei şi pentru a ne actualiza în mod regulat politicile pe măsură ce apar noi fapte şi tendinţe.”, se mai specifică.

În februarie, Facebook anunţa eliminarea postărilor false

Noua abordare vine după ce, în februarie, Facebook a avertizat că va elimina afirmaţiile false despre noul coronavirus care a creat o pandemie globală şi care a ucis mai mult de trei milioane de oameni.

Măsura a urmat directivei preşedintelui Joe Biden către agenţiile de informaţii americane pentru a investiga teoriile cu privire la modul în care virusul a apărut pentru prima dată - prin contactul animalelor într-o piaţă din Wuhan, China, sau prin eliberarea accidentală dintr-un laborator de cercetare din acelaşi oraş.

Ipoteza originii naturale susţine că a apărut la lilieci, apoi a trecut la oameni, probabil printr-o specie intermediară.

Această teorie a fost larg acceptată la începutul pandemiei, dar odată cu trecerea timpului, oamenii de ştiinţă nu au găsit un virus nici la lilieci, nici la un alt animal care să corespundă semnăturii genetice a SARS-CoV-2, scrie Mediafax.

Anthony Fauci pune la îndoială integritatea cercetătorilor din Wuhan

Medicul Anthony Fauci nu garantează complet pentru integritatea cercetătorilor de la laboratorul din Wuhan, despre care spune că e finanțat de SUA pentru cercetarea modului de transmitere a coronavirusului.

Republicanii cer demiterea doctorului Anthony Fauci, din cauza poziției sale neschimbătoare și nesigure în privința potențialei finanțări americane pentru Laboratorul de virusologie din Wuhan. Fauci a admis finanțarea Laburatorului de către Institutul național de sănătate al SUA prin intermediul unei organizații non-profit, EcoHealth Alliance. Timp de 5 ani, laboratorul a primit 600.000 de dolari. Doctorul Fauci a negat că banii ar fi fost folosiți pentru crearea unei variante mai mortale a unui virus, metodă folosită în laboratoare pentru a testa metode de contracarare a acestora. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel