Facebook, schimbare importantă! Testează posibilitatea creării a până la cinci profiluri în cadrul aceluiaşi cont
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Facebook, schimbare importantă! Testează posibilitatea creării a până la cinci profiluri în cadrul aceluiaşi cont / Foto ilustrativ Pexels
Facebook, schimbare importantă! Testează posibilitatea creării a până la cinci profiluri în cadrul aceluiaşi cont / Foto ilustrativ Pexels
Compania Facebook anunță ca utilizatorii săi ar putea să dețină până la cinci profiluri în cadrul aceluiaşi cont.

În prezent, Facebook permite utilizatorilor folosirea unui singur cont pentru o persoană, scrie Reuters.Acum, însă, Facebook a început să testeze posibilitatea prin care poți folosi mai multe profiluri în cadrul aceluiaşi cont.

Utilizatorii vor putea face rapid trecerea între un profiluri

Fără a schimba contul şi a introduce alte date de logare, utilizatorii vor putea face rapid trecerea între un profil, unde, de exemplu focusul îl reprezintă ştirile şi un alt profil, prin care se urmăresc doar update-urile, noutățile postate de prieteni.

Facebook transmite că schimbarea profilurilor se va face foarte rapid. Pentru a trece de la un profil la altul, utilizatorul Facebook are nevoie de doar două click-uri.

Citește și - UE obligă Facebook, Instagram, WhatsApp sau Google să combată deepfake-urile și conturile false

Noua legislație le va aduce probleme platformelor care nu se supun.

Marile companii tehnologice ale lumii, cum ar fi Google sau deținătorul Facebook, Meta, vor fi amendate consistent dacă nu vor acționa împotriva conturilor false și a deepfake-urilor, potrivit BBC.

Deepfake-urile sunt videoclipuri în care asemănarea unei persoane este folosită pentru a o pune într-o ipostază în care nu a fost niciodată. Noile legi ale Uniunii Europene, susținute de Actul legislativ privind serviciile digitale (DSA), vor obliga companiile să ia măsuri în legătură cu aceste forme de dezinformare apărute pe platformele lor.

Amenzile se ridică la 6% din cifra de afaceri globală

În consecință, amenzile vor fi unele deloc mici, ridicându-se până la 6% din cifra de afaceri la nivel global. Codurile legislative au fost întărite și caută să prevină situații în care indivizii profită de dezinformare și știri false pe platformele social media și nu numai, dar și să crească transparența reclamelor politice și să înceteze răspândirea unor „noi comportamente malițioase” care includ roboții online, conturile false și deepfake-urile.

Clubhouse, Google, Meta, TikTok, Twitter și Twitch sunt printre cele 33 e companii care au participat activ la scrierea noilor legi europene și s-au angajat că vor găsi în mod activ soluții. Firmele amintite mai sus vor trebui să ofere rapoarte inițiale asupra implementării noilor legi încă de la începutul anului 2023.

Comisia Europeană va primi de asemenea câte un raport lunar de la platformele cu peste 45 de milioane de utilizatori activi în Uniunea Europeană.

Microsoft își ia adio de la Internet Explorer

Microsoft nu va mai lăsa în funcțiune browserul, cândva dominant, care le-a dat bătăi de cap internauților care „iubeau să îl urască”. Aplicația veche de 27 de ani se alătură acum telefoanelor BlackBerry, modemurilor dial-up și floppy-diskurilor, în coșul de gunoi al istoriei tehnologiei.

Decesul lui IE nu a fost o surpriză. În urmă cu un an, Microsoft a spus că pune capăt Internet Explorer pe 15 iunie 2022, împingând utilizatorii către browserul său Edge, care a fost lansat în 2015.

Compania a precizat că a venit timpul să treacă mai departe

„Microsoft Edge nu numai că este o experiență de navigare mai rapidă, mai sigură și mai modernă decât Internet Explorer, dar este și capabil să abordeze o problemă cheie: compatibilitatea pentru site-uri web și aplicații mai vechi”, a declarat Sean Lyndersay, director general Microsoft Edge Enterprise , a scris într-o postare pe blog din mai 2021, notează NBC.

"Cu Microsoft Edge, oferim o cale către viitorul web, respectând totuși trecutul web. Schimbarea a fost necesară, dar nu am vrut să lăsăm în urmă site-uri web și aplicații fiabile, care funcționează încă. Suntem aici pentru a vă ajuta să treceți la experiența de navigare mai cuprinzătoare a Microsoft Edge și să vă spunem ceva mai multe despre motivul pentru care credem că va răspunde nevoilor dvs., atât acasă, cât și la locul de muncă", mai transmite Microsoft prin mesajul publicat pe blog.

De-a lungul timpului au apărut pe reţelele sociale numeroase ironii şi glume la adresa browserului Microsoft, Internet Explorer, în special din cauza faptului că internauţii acuzau că acesta era foarte lent. Ba chiar se spunea despre Internet Explorer că este "browserul pe care îl foloseşti ca să descarci Chrome, Opera sau Mozilla”. Vezi articolul aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel