Facebook îți descarcă în mod intenționat bateria telefonului, susține un fost angajat. Care e motivul ascuns
Un fost angajat al Facebook susține că aplicația descarcă în mod intenționat bateriile telefoanelor utilizatorilor.
Facebook poate consuma în secret bateriile smartphone-urilor utilizatorilor, susține un fost angajat al companiei. Gigantul tehnologic a folosit o metodă cunoscută sub numele de "testare negativă" care permite companiilor de software să epuizeze în secret puterea unui dispozitiv de a testa noi funcții și de a elimina erorile, a susținut fostul angajat al Facebook, George Hayward, a raportat New York Post.
Bărbatul, care a lucrat la aplicația Facebook Messenger, a susținut în cadrul unui proces că epuizarea bateriei telefonului cuiva pune oamenii în pericol. El a spus că acest lucru este valabil mai ales "în circumstanțe în care oamenii trebuie să comunice cu alții, sau să anunțe poliția sau alți lucrători de salvare".
Bărbatul a fost concediat pentru că nu a fost de acord cu aceste teste
Hayward, în vârstă de 33 de ani, a spus că a fost concediat de Facebook în noiembrie, după ce a refuzat să efectueze teste negative din cauza preocupărilor sale cu privire la siguranța utilizatorilor. El și-a înlăturat litigiul împotriva Meta, care a fost depus la un tribunal federal din Manhattan, dar susține acuzațiile, potrivit raportului New York Post.
În timp ce Hayward a spus că nu știe câți oameni au fost afectați de proces, el a susținut că Facebook s-a angajat în această practică deoarece a văzut un document intern. Acesta a fost intitulat "Cum să desfășurați teste negative bine gândite" și a inclus exemple ale experimentului care se desfășoară.
El a spus că protestele sale împotriva acestor teste nu au fost ascultate. "I-am spus managerului: "Acest lucru poate dăuna cuiva", iar ea a spus că, dăunând unora, putem ajuta masele mari", a mărturisit bărbatul.
Cum verificați ce aplicații vă consumă bateria telefonului
Meta are2,96 miliarde de utilizatori în aplicațiile sale, inclusiv Facebook, Instagram și Messenger, potrivit ultimului raport al companiei.
În esență, toate aplicațiile pun o sarcină pe bateria unui telefon atunci când le utilizați, unele continuând să ruleze în fundal atunci când sunt inactive. Cu toate acestea, cei mai mari vinovați s-au dovedit a fi cei care folosesc alte funcții pe dispozitivele dvs., cum ar fi camera dvs. sau locația. Acestea includ aplicațiile rețelelor sociale precum Facebook, TikTok, Snapchat și LinkedIn, printre altele.
Unele companii au creat chiar versiuni reduse, ușoare ale aplicațiilor lor, care nu exercită o presiune atât de mare pe telefoane. Acestea sunt destinate în mod special dispozitivelor mai puțin puternice, cu baterii mai mici. În special, Facebook și-a anulat aplicația Messenger Lite în 2020, invocând adoptarea scăzută a utilizatorilor. Puteți verifica ce aplicații vă consumă bateria mergând la setări și selectând "baterie" sau "utilizare baterie" pe iPhone și Android.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News