Facebook face o schimbare majoră pe conturile utilizatorilor din UE
Data publicării:
Autor: Banica Oana
WhatsApp
Facebook
Facebook

Opțiunea de recunoaștere facială (tag) va fi suspendată de pe conturile utilizatorilor din Uniunea Europeană, de către reprezentanții rețelei de socializare Facebook. Această hotărâre va intra în vigoare începând cu data de 15 octombrie, informează BBC.

Opțiunea nu mai este disponibilă în cazul noilor utilizatori ai rețelei, această hotărâre venind în urma unor recomandări făcute anul trecut de Comisariatul irlandez pentru Protecția Datelor.

Richard Allan, director al Facebook pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa, a declarat : ”Intenţia noastră este aceea de a reinstala opţiunea, dar în consens cu noile regulamentări. Serviciul va necesita un mod diferit de notificare şi de consimţământ”

Acesta a subliniat faptul că opțiunea de recunoaștere facială nu a fost parte a activităților comerciale ale companiei americane, și nu au fost depuse foarte multe plângeri împotriva ei din partea utilizatorilor.

În decembrie anul trecut, comisarul responsabil de protecția datelor, Billy Hawkes, le-a dat celor de la Facebook un termen de șase luni pentru ca aceștia să îi urmeze recomandările, care includeau mai multă transparență în ceea ce privește modul în care sunt folosite datele și modul în care utilizatorii sunt vizați de către publicitari, dar și mai mult control al acestora în ceea ce privește setările datelor cu caracter personal.

Comisarul a declarat că încă există anumite elemente la care mai trebuie lucrat, și le-a cerut celor de la Facebook să fie pus la curent cu acestea în următoarele patru săptămâni.

Un alt reprezentant al autorității pentru protecția datelor, Gary Davis, susține că există îngrijorări în ceea ce privește ștergerea fotografiilor selectate de utilizatori în termen de 40 de zile, așa cum prevede legea irlandeză în domeniu.

Acesta a declarat pentru BBC că dorește mai multe detalii despre conturile inactive și despre cele dezactivate de pe rețea, și consideră că cei de la Facebook ar trebui să îi contacteze pe utilizatori pentru a afla dacă ei au în vedere să devină din nou utilizatori activi ai platformei. Deasemenea, dorește ca cei de la Facebook să le explice mai bine utilizatorilor care sunt reglementările legate de datele cu caracter privat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel