Fabrică de cherestea a austriecilor, boicotată. Camioanele cu lemne ar urma să fie blocate de protestatari
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Tot mai mulți români au început să protesteze împotriva firmelor austriece.

Odată cu votul negativ dat de Austria pentru aderarea României la Schengen, încep să apară o serie de forme de boicot ale unor afaceri ale austriecilor în România.

Pe „lista neagră” a intrat și fabrica de cherestea de la Reci a austriecilor de la Holzindustrie Schweighofer, care a devenit operațională în 2015 în urma unei investiții de 150 de milioane de euro. Mai mulți membrii ai Partidului România Mare, împreună cu simpatizanți vor să blocheze activitatea societății, respectiv să organizeze zilele viitoare o acțiune de protest în fața sediului acesteia și să împiedice intrarea și ieșirea camioanelor din fabrică.

Fabrica austriecilor din județul Covasna are o suprafaţă de 70 de hectare şi o capacitate de debitare anuală de 800.000 metri cubi de lemn rotund, scrie bizbrașov.

CITEȘTE ȘI    -    Schengen România. Codrin Ștefănescu (A.P.P.): Dacă nu luăm poziție publică, în 2024 vom pierde și bruma care ne-a mai rămas!

O companie de transport boicotează OMV: Vom intra în benzinării și vom alimenta de 1 leu!

Compania de transport brașoveană M & M Express și colaboratorii acesteia au decis să boicoteze benzinăriile OMV, odată cu decizia autorităților austriece de a respinge aderarea României la Schengen.

„Vom intra în benzinăriile OMV și VOM alimenta de 1 leu! Haideți să le arătăm celor care ne-au/ ne sărăcesc țara de mulți ani, faptul că putem fi uniți și nu suntem preșul Europei! Azi, alimentam de 1 leu iar de maine, nu mai intram la OMV!”, este apelul femeii de afaceri Melinda Țuțuianu (citește continuarea AICI).

CITEȘTE ȘI    -     A boicota sau a nu boicota? Aceasta-i întrebarea. Despre patriotism, inimă rea şi ştrudel

CNA reacționează după ce jurnaliștii români au fost ținuți la distanță față de ministrul austriac de Interne, Gerhard Karner

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a adresat o scrisoare deschisă ambasadorului Austriei la Bucureşti, Adelheid Folie, în care dezaprobă modul în care jurnaliştii români au fost ţinuţi la distanţă, joi, de ministrul austriac de Interne, Gerhard Karner, după votul negativ acordat ţării noastre pentru aderarea la spaţiul Schengen, în timp ce acesta acorda interviuri altor ziarişti.

"În calitatea sa de garant al interesului public în domeniul comunicării audiovizuale şi de for care veghează la respectarea dreptului la liberă exprimare, CNA îşi manifestă dezaprobarea faţă de modul în care jurnaliştii români au fost ţinuţi la distanţă, cu ajutorul bodyguarzilor, de ministrul austriac de Interne, Gerhard Karner, în contextul în care, în proximitate, acesta acorda interviuri altor jurnalişti. Imaginile pe care întreaga Europă le-a putut vedea ieri, 8 decembrie 2022, după votul negativ dat de Austria în cazul aderării României la spaţiul Schengen, surprind un gest prin care presa este catalogată ca fiind un pericol", se arată într-un comunicat de presă al CNA transmis, vineri (citește continuarea AICI).

CITEȘTE ȘI    -     Mircea Badea, boicot inedit împotriva Austriei. Renunţă la băutura pe care o consumă de peste 25 de ani: Gata, sigur!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel