Fabio Cannavaro, forţat să renunţe la funcţia de antrenor al echipei Guangzhou Evergrande
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Viitorul lui Fabio Cannavaro pe banca tehnică a echipei chineze de fotbal Guangzhou Evergrande pare compromis, după ce antrenorul italian a fost înlocuit de căpitanul echipei, presa locală făcând referire la concedierea sa, informează AFP.

Clubul a făcut acest anunţ duminică, după egalul (2-2) cu modesta Henan Jianye, un rezultat decepţionant care reduce avansul său în fruntea Superligii chineze la doar un punct.

Fabio Cannavaro, în vârstă de 46 de ani, nu s-a prezentat la conferinţa de după meci, într-un context tensionat în care echipa sa nu a câştigat decât un singur meci din nouă în toate competiţiile.

Miercurea trecută, Guangzhou Evergrande a fost întrecută cu 3-0 în semifinalele Ligii Campionilor Asiei de formaţia niponă Urawa Reds, după ce echipa chineză câştigase această competiţie în 2013 şi 2015.

Într-un scurt "anunţ special", echipa campioană a Chinei de şapte ori, între 2011 şi 2017, a anunţat că Zheng Zhi, căpitanul echipei, îl va înlocui de luni pe Cannavaro, în timp ce acesta din urmă va urma un program de "formare a culturii clubului".

Guangzhou Evergrande nu a oferit explicaţii suplimentare şi nici nu a precizat statutul fostului internaţional italian, sosit la club în noiembrie 2017 pentru a-l înlocui pe antrenorul brazilian Luiz Felipe Scolari.

O înregistrate video pe reţelele de socializare îl arăta pe Fabio Cannavaro părăsind stadionul duminică. Conform mai multor publicaţii locale, conducătorii lui Guangzhou Evergrande ar fi decis să renunţe la serviciile campionului mondial din 2006.

Dacă va fi concediat oficial de clubul din Guangzhou, aceasta ar fi pentru a doua oară, după ce a mai pregătit echipa în perioada 2014-2015.
AGERPRES 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel