Urmărește emisiunea live
Formula 1: Max Verstappen va pleca din pole position în Marele Premiu al Spaniei. Cum arată grila de start - Video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Max Verstappen, învingător în Marele Premiu de Formula 1 al Olandei - Foto Agerpres
Max Verstappen, învingător în Marele Premiu de Formula 1 al Olandei - Foto Agerpres
Pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull) va pleca de pe prima poziţie a grilei de start în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei, care se va desfășura duminică. 

Max Verstappen (25 de ani), campionul mondial din ultimele două sezoane, a semnat cu această ocazie al 24-lea pole position din cariera sa în Formula 1, după ce s-a dovedit cel mai rapid în calificările desfăşurate sâmbătă pe circuitul de la Montmelo, lângă Barcelona.

Max Verstappen  a fost înregistrat cu timpul de 1 min 12 sec 272/1000 pe un tur de circuit (4,675 km), devansându-l cu 462/1000 pe spaniolul Carlos Sainz Jr (Ferrari), care va lua la rândul său startul din prima linie în cursa de duminică.

Linia a doua va fi compusă din britanicul Lando Norris (McLaren) şi francezul Pierre Gasly (Alpine), ultimul riscând însă o retrogradare după ce a jenat alţi concurenţi în timpul calificărilor.

VIDEO

Mexicanul Sergio Perez, coechipier cu Verstappen la Red Bull, a reuşit doar al unsprezecelea timp, în timp ce monegascul Charles Leclerc (Ferrari) a avut o evoluţie şi mai slabă, în condiţiile unei piste alunecoase în debutul sesiunii de calificări, urmând să ocupe locul al 19-lea (penultimul) pe grila de start. 

Citește și - Ce este Halo, sistemul care a salvat două vieţi într-o zi în Formula 1

Doi piloţi de Formula 1 au fost salvaţi de la moarte de acelaşi sistem de protecţie, în aceeași zi. Este vorba despre sismetul Halo.

La Formula 1, Zhou Guanyu (23 de ani, Alfa Romeo) s-a ales cu monopostul distrus după un carambol în primul viraj, iar la Formula 2 Dennis Hauger (19 ani, Prema Racing) s-a trezit cu monopostul lui Roy Nissany (27 de ani, DAMS) deasupra capului său, scrie Digisport.ro. 

"Uneori îi criticăm pe cei de la FIA, dar trebuie să le dăm credit pentru cât de mult ne-au ajutat. Probabil că au salvat două vieți. Trebuie să îi apreciem pentru efortul grozav depus pentru siguranța noastră. 

Când am văzut accidentul lui Guanyu, am fost complet șocat. A fost incredibil. Faptul că a scăpat cu viață... e o nebunie! Mi se pare incredibil să poți scăpa cu viață din așa ceva", a declarat pilotul Carlos Sainz, conform Sky Sports. Vezi continuarea știrii aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel