F1: Max Verstappen, campion în Belgia. Plecase din poziția a 14-a
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Pilotul olandez Max Verstappen a cucerit Marele Premiu al Belgiei la Formula 1, duminică, 28 august 2022.

Olandezul Max Verstappen (Red Bull), deţinătorul titlului şi lider al clasamentului piloţilor, a câştigat duminică Marele Premiu de Formula 1 al Belgiei, după ce plecase de pe poziţia a 14-a a grilei de start pe circuitul de la Spa-Francorchamps, fiind urmat pe podium de coechipierul său mexican Sergio Perez şi de spaniolul Carlos Sainz Jr (Ferrari), plecat din pole position, transmite presa internaţională.

Verstappen a fost cronometrat în 1 h 25 min 52 sec 894/1000, fiind mai rapid cu 17.841 decât Perez şi cu 26.886 decât Sainz.

Pe locul 4 a fost britanicul George Russell (Mercedes), monegascul Charles Leclerc (Ferrari) a încheiat pe poziţia a 5-a, cu un loc înaintea spaniolului Fernado Alonso (Alpine).

Max Verstappen reuşise cel mai bun timp din calificări însă nu a plecat decât din poziţia a 14-a, fiind penalizat pentru schimbarea unor piese mecanice dincolo de cotele autorizate. Charles Leclerc a fost penalizat la rândul său şi a plecat de pe poziţia a 15-a.

Verstappen, care s-a născut în Belgia, mama sa fiind belgiană, are nouă victorii în 14 curse din actualul sezon, trei dintre aceste succese fiind consecutive, şi a obţinut şi punctul bonus pentru cel mai rapid tur de cursă. El s-a impus într-o manieră asemănătoare în urmă cu patru săptămâni în MP al Ungariei, când pornise de pe poziţia a 10-a a grilei de start. Olandezul are 29 de victorii în cariera sa, la numai 24 de ani.

Britanicul Lewis Hamilton (Mercedes), de şapte ori campion mondial, a abandonat încă din primul tur după un acroşaj cu Fernando Alonso.

Verstappen şi-a mărit avansul în clasamentul piloţilor, având 284 de puncte, 93 de puncte mai mult decât Perez, care a făcut rocada cu Leclerc, ce este la 98 de puncte de olandez.

Următoarea etapă, MP al Olandei, va avea loc la sfârşitul săptămânii viitoare la Zandvoort.

Max Verstappen a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Ungariei în iulie

Max Verstappen a câştigat Marele Premiu al Ungariei după ce a plecate de pe poziția zece de pe grila de start, în luna iulie. Pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull) a câştigat Marele Premiu al Ungariei la Formula 1, a 13-a etapă a Campionatului Mondial, care a avut loc pe circuitul Hungaroring (4,381 km) de lângă Budapesta, scrie Agerpres.

Strategia la boxe a lui Red Bull l-a adus și pe Verstappen în fața lui George Russell și a coechipierului Lewis Hamilton. Carlos Sainz a fost al patrulea, iar Leclerc al șaselea. O zi dezastruoasă pentru Ferrari: au început curs pe al doilea și al treilea loc și o termină pe al patrulea și al șaselea.

Verstappen, deţinătorul titlului mondial, a fost înregistrat cu timpul de 1 h 39 min 35 sec 912/1000 la capătul celor 70 de tururi de pistă (306,63 km în total), devansându-l cu 7,8 secunde pe britanicul Lewis Hamilton (Mercedes), septuplu campion al lumii.

Câștigătorul cursei, Max Verstappen, a spus după cursă: „Bineînțeles că speram să mă apropii de podium, dar erau condiții foarte dificile, dar aveam o strategie foarte bună, am fost foarte pe fază, mereu la momentul potrivit. Cred că am avut niște depășiri bune, dar chiar și cu acel 360 (tetaque) am câștigat cursa.

„M-am luptat cu schimbările și cu ambreiajul și a trebuit să schimbăm câteva lucruri pentru a nu strica ambreiajul și asta a afectat puțin performanța.

"M-am luptat cu o mulțime de băieți și a fost foarte distractiv . A fost o cursă nebună, dar bineînțeles, foarte fericiți că am câștigat-o.".

Lewis Hamilton, care a terminat pe locul al doilea, vorbind cu Sky Sports după cursă: „Cu siguranță m-am chinuit la început, dar încetul cu încetul m-am simțit mai confortabil cu echilibrul.

"Am avut un început foarte bun. Am avut un an dificil și faptul că ambele mașini sunt pe podium este cea mai bună modalitate de a intra în pauza [de vară].

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel