F1 - Marele Premiu al Arabiei Saudite. Hamilton va pleca din pole position. Pe ce loc se află rivalul Verstappen / Video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
F1 - Marele Premiu al Arabiei Saudite. Hamilton va pleca din pole position. Pe ce loc se află rivalul Verstappen / Video
F1 - Marele Premiu al Arabiei Saudite. Hamilton va pleca din pole position. Pe ce loc se află rivalul Verstappen / Video
Pilotul britanic Lewis Hamilton (Mercedes) va pleca din pole position duminică, la Marele Premiu de Formula 1 al Arabiei Saudite, penultima cursă a sezonului şi prima în această ţară, pe circuitul urban de la Jeddah (6,174 km), transmite presa internaţională.

Hamilton a câştigat pole position după o eroare de pilotaj făcută în ultima rundă a calificărilor de marele său rival, lider la zi în clasamentul piloţilor, olandezul Max Verstappen (Red Bull-Honda).

Al cincilea pole position

Pentru Hamilton este al cincilea pole position din acest sezon, al doilea consecutiv.

Pe locul doi în calificări s-a clasat Valtteri Bottas (Finlanda/Mercedes), iar pe trei a terminat Max Verstappen (Olanda/Red Bull Racing). Verstappen a greşit şi a lovit barierele în ultimul tur.

Max Verstappen si Lewis Hamilton luptă pentru titlul mondial

Max Verstappen si Lewis Hamilton luptă pentru titlul mondial pe final de sezon. Verstappen are 351,5 puncte, în timp ce Hamilton are 343,5 puncte.

În anumite scenarii, Verstappen poate tranşa lupta pentru titlul mondial la Jeddah, circuitul stradal cel mai lung şi cel mai rapid din lume.

Grila de start:

Prima linie: Lewis Hamilton (Marea Britanie/Mercedes) Valtteri Bottas (Finlanda/Mercedes)

Linia a 2-a: Max Verstappen (Olanda/Red Bull-Honda) Charles Leclerc (Monaco/Ferrari) Linia a 3-a: Sergio Perez (Mexic/Red Bull-Honda) Pierre Gasly (Franţa/AlphaTauri-Honda)

Linia a 4-a: Lando Norris (Marea Britanie/McLaren-Mercedes) Yuki Tsunoda (Japonia/AlphaTauri-Honda)

Linia a 5-a: Esteban Ocon (Franţa/Alpine-Renault) Antonio Giovinazzi (Italia/Alfa Romeo Racing-Ferrari)

Linia a 6-a: Daniel Ricciardo (Australia/McLaren-Mercedes) Kimi Raikkonen (Finlanda/Alfa Romeo Racing-Ferrari)

Linia a 7-a: Fernando Alonso (Spania/Alpine-Renault) George Russell (Marea Britanie/Williams-Mercedes) Linia a 8-a: Carlos Sainz Jr (Spania/Ferrari) Nicholas Latifi (Canada/Williams-Mercedes)

Linia a 9-a: Sebastian Vettel (Germania/Aston Martin-Mercedes) Lance Stroll (Canada/Aston Martin-Mercedes) Linia a 10-a: Mick Schumacher (Germania/Haas-Ferrari) Nikita Mazepin (Rusia/Haas-Ferrari). 

Verstappen, amendă de 50.000 de euro după ce i-a avariat eleronul spate al lui Hamilton / Video

Pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull) a fost amendat, pe data de 13 noiembrie, cu 50.000 de euro pentru că a avariat eleronul spate al monopostului său şi al Mercedes-ului pilotat de rivalul său Lewis Hamilton după calificările pentru MP al Braziliei la Formula 1, informează AFP. 

Această tendinţă generală (printre piloţi) a fost considerată inofensivă şi deci nu a făcut obiectul unor sancţiuni până acum', au explicat comisarii cursei în decizia lor.

'Totodată, este vorba de o violare a regulamentului, care poate potenţial cauza daune importante' monoposturilor, au adăugat comisarii, care consideră totuşi că 'niciun prejudiciu direct nu a fost cauza în cazul monopostului lui Hamilton'. Vezi video aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel