Cătălin Cherecheș rămâne în arest, în Munchen. ”Există risc de evadare”. Procurorii germani analizează condițiile de detenție din România
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Cătălin Cherecheș, decizia instanței
Cătălin Cherecheș, decizia instanței
Judecătorii au hotărât că fostul primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, să rămână în arest, pe perioada procesului, pentru că ar exista, în continuare, riscul să fugă.

Procurorii din Munchen au precizat, pentru Digi 24, că au cerut documente suplimentare de la statul român. Instanţa a hotărât ca fostul primar din Baia Mare să rămână în arest, într-o închisoare din Munchen, pe perioada acestui proces de extrădare, pentru că "există risc de evadare". Există riscul, practic, să fugă din Germania, dacă ar primi o măsură mai blândă.

Procurorii au mai spus că, în perioada următoare, se vor analiza din oficiu documentele trimise de statul român cu privire la condiţiile de închisoare din România, pentru că este unul dintre motivele pe care le invocă, de obicei, fugarii în alte state din Europa.

De asemenea, au cerut informaţii suplimentare şi documente cu privire la procesul lui Cătălin Cherecheș, în urma căruia a fost condamnat la cinci ani de închisoare. Vor să ştie exact dacă a fost la fiecare termen de judecată, dacă s-a prezentat în instanţă şi cum anume a decurs acest proces, până s-a ajuns la o condamnare în lipsa lui, pentru că fostul primar din Baia Mare deja fugise din România.

Au dat procurorii din Munchen şi un termen maxim până la care trebuie să trimită statul român aceste documente - începutul lunii ianuarie. Tot procurorii de acolo vor analiza întâi aceste documente, abia mai apoi vor trimite dosarul către instanţă, către Curtea Regională Superioară care va judeca acest proces. Nu s-a stabilit încă o dată, totul depinde de analizarea acestor documente.

Abia după, rămâne să vedem în cât timp se va da o decizie. Evident că, în tot acest timp, şi Cătălin Cherecheș poate să ridice obiecţii, pentru că se ştie foarte clar că nu îşi doreşte să fie trimis în România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel