Extinderea aeroportului Fiumicino din Roma, respinsă din cauza unei rezervaţii naturale
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Proiectul de extindere a aeroportului Fiumicino din Roma, primul aeroport italian prin prisma traficului de pasageri, a fost respins de o comisie tehnică de la Ministerul Mediului, care l-a considerat incompatibil cu prezenţa unei rezervaţii naturale în proximitatea acestuia, a anunţat luni ministerul italian într-un comunicat de presă, citat de AFP. 

Denumit 'Aeroporto di Fiumicino - Master Plan 2030', acest proiect a fost prezentat la sfârşitul lunii martie 2017 de ENAC, Agenţia naţională pentru Aviaţie Civilă, şi de ADR (Aeroporti di Roma), o filială a grupului Atlantia, al cărui acţionar principal este familia magnatului Luciano Benetton. Proiectul aşteaptă de atunci avizul Ministerului Mediului din Italia.

'Comisia tehnică a dat un aviz negativ în ceea ce priveşte compatibilitatea de mediu a proiectului, considerând incompatibilă construcţia de infrastructuri aeroportuare cu zona de Rezervaţie naturală', a explicat ministerul italian.

Fiumicino este primul aeroport al Italiei prin prisma traficului de pasageri, în faţa celor din Milano şi Bergamo. Aeroportul din Roma a primit aproape 43 de milioane de călători în 2018, o cifră în creştere cu 5% în raport cu anul precedent şi care reprezintă 23,2% din traficul naţional de pasageri din Italia, potrivit ENAC, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel