Extensiile de gene, pericolul din fața ochilor. Mai bine de jumătate dintre femei au raportat această afecțiune
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Freepik
FOTO: Freepik
Aplicarea de gene false poate fi periculoasă pentru sănătate. Care sunt afecțiunile raportate de persoanele care aleg extensiile de gene.

Genele lungi și bogate sunt la modă în vremea actuală, însă pericolele la care se expun persoanele care aleg această modă sunt foarte mari, motiv pentru care ar fi indicat să se gândească de două ori înainte de a-și aplica genele false.

Scopul genelor naturale

Genele naturale au un scop bine definit pentru sănătate, deoarece funcționează ca o ”barieră” împotriva bacteriilor și virusurilor care pot pătrunde în organism, ochiul fiind expus intemperiilor.

Astfel, genele naturale ne protejează ochii prin îndepărtarea aerului de la suprafața globului ocular, menținând particulele de suspensie în afara ochiului, ne ajută să clipim și să menținem globul ocular lubrifiat.

Extensiile de gene sunt făcute din diferite materiale, inclusiv fibre naturale, precum mătasea sau părul de nurcă sau de cal, dar și din fibre sintetice precum nailonul sau plasticul.

Indiferent de tipul materialului din care sunt făcute genele false, extensiile sunt fixate, fir cu fir, de genele naturale, cu ajutorul lipiciului, care poate cauza probleme.

Potrivit unui studiu, peste 60% dintre femeile care au apelat la aplicarea de extensii de gene au raportat keratoconjunctivită - o afecțiune oculară care implică inflamarea corneei și a conjunctivei în același timp - după ce au primit adeziv pentru gene în ochi. Același studiu a raportat că 40% dintre femei au avut o reacție alergică la lipici, scrie Science Alert.

Citește și: Cum scapi de gușă fără efort. "Se formează din cauza poziției greșite a limbii în gură". Truc și pentru a scăpa de riduri

Adezivul pentru genele false, cancerigen

Potrivit unui studiu, în care au fost testate 37 de tipuri de adezivi profesioniști și de larg consum pentru gene pentru formaldehidă, care este o substanță chimică recunoscută ca fiind cancerigenă, rezultatele obținute ar trebui să dea de gândit celor care apelează la această metodă de înfrumusețare.

Astfel, cercetarea a constatat că 75% dintre cele 20 de cleiuri profesionale testate eliberau formaldehidă, iar patru din cele 17 cleiuri de consum conțineau, de asemenea, această substanță chimică.

Unele dintre cleiurile care conțineau formaldehidă nu o declarau în ingredientele lor.

Mai mult decât atât, conservanții din clei pot provoca conjunctivită toxică și eroziune conjunctivală - atunci când stratul de celule de la suprafața corneei, numit epiteliu, se desprinde de stratul de dedesubt. Această afecțiune este dureroasă și poate afecta vederea.

Conform lui Adam Taylor, profesor și director al Centrului de învățare a anatomiei clinice de la Lancester University, citat de sursa menționată, cea mai frecventă complicație a extensiilor de gene este blefarita, inflamația sau iritarea pleoapelor.

Marginile pleoapelor conțin foliculii din care cresc genele, iar în interiorul foliculilor se află două tipuri de glande care produc produse antimicrobiene pentru a preveni acumularea de bacterii în jurul ochilor.

Potrivit lui Taylor, dacă doriți să investiți în genele dvs, asigurați-vă că mergeți la un tehnician cu experiență, într-un salon cu un înalt grad de igienă, dar mai mult, dacă vă prețuiți genele naturale, nu faceți din acest lucru un obicei regulat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel