Expulzări Ungaria. Migranți sosiți cu avionul, trimiși înapoi
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Autorităţile ungare au returnat către Ucraina zece migranţi dintr-un grup de 11 care au ajuns în Ungaria la bordul unui avion uşor ce a aterizat pe 12 ianuarie în apropierea localităţii Kallosemjen din nord-est, informează vineri agenţia MTI. 

Potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei ungare, avionul decolase din Ucraina şi a aterizat în Ungaria după ce a survolat România. 

Poliţia a găsit avionul într-o zonă agricolă, după ce a fost alertată în legătură cu prezenţa acestuia de un agent care se afla în afara orelor de serviciu. 

Migranţii, trei afgani şi opt vietnamezi, au fost reţinuţi în apropierea localităţii sus-menţionate în urma unei ample operaţiuni de căutare, în care s-au folosit inclusiv câini special dresaţi şi camere cu termoviziune. Unul dintre afganii aflaţi în acel avion a cerut azil în Ungaria şi a fost transferat într-o zonă de tranzit, ceilalţi fiind returnaţi în Ucraina. 

Mulţi dintre ei au spus în timpul anchetei că au plătit traficaţi pentru a-i ajuta să ajungă în vestul Europei, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel