Explozii puternice şi 'maşini în flăcări', joi dimineață, în Kiev - Video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Pixabay
Foto cu rol ilustrativ: Pixabay
Federația rusă a lansat un nou atac masiv cu rachete asupra capitalei Kiev, joi dimineață. Cel puțin 10 oameni au fost răniți. De asemenea, mai multe clădiri rezidenţiale au fost avariate. Mai mult, autorităţile spun că apărarea antiaeriană a doborât toate rachetele, transmite Reuters.

Video

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a scris într-un mesaj pe Telegram faptul că resturi de rachete au căzut în anumite cartiere ale Kievului, în special asupra unei 'clădiri rezidenţiale', spunând că există şi 'maşini în flăcări'.

'După o pauză de 44 de zile, inamicul a lansat un nou atac cu rachete asupra Kievului. Toate serviciile de urgenţă acţionează la faţa locului. Înlăturarea consecinţelor atacului cu rachete este în curs de desfăşurare', a adăugat responsabilul ucrainean.

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a scris într-o postare pe Telegram că cel puţin 10 oameni au fost răniți, în timp ce două persoane au avut nevoie de asistenţă specializată și au fost transportate la spital, între care o fetiţă de 11 ani.

Apărarea antiaeriană ucraineană a doborât toate rachetele ruseşti, în număr de 31, care au vizat Kievul, a zis comandantul forţelor aeriene.

Locuitorii unei clădiri cu mai multe etaje din zona centrală Şevcenkovski au fost evacuaţi după ce unul dintre apartamente a luat foc.

De asemenea, exploziile au spart geamurile mai multor case din apropiere şi a incendiat maşini particulare. În jur de zece explozii au auzit jurnaliştii AFP aflaţi la Kiev începând cu ora locală 05:00 (03:00 GMT), dar şi tiruri ale apărării antiaeriene. Explozii puternice s-au auzit în zonele Şevcenkovski, Sviatoşinski, Podolsk, notează Unian. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel