Explozie puternică în Indonezia. O rafinărie a fost incendiată după ce a fost lovită de trăsnet / VIDEO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Explozie puternică în Indonezia. O rafinărie a fost incendiată după ce a fost lovită de trăsnet  / Sursă foto: Captură Youtube
Explozie puternică în Indonezia. O rafinărie a fost incendiată după ce a fost lovită de trăsnet / Sursă foto: Captură Youtube
Un incendiu a avut loc la o rafinărie de petrol din Indonezia, situată pe insula Java. O coloană masivă de fum și flăcări a cuprins rafinăria, iar incendiul a fost surprins cu o dronă.

Cel puțin șase oameni au fost răniți grav în urma incidentului și alți 1.000 de locuitori din zonă au fost nevoiți să își părăsească locuințele. Imaginile obținute cu drona și publicate pe platforma Reddit arată adevărata amploare a exploziei. Fumul a fost atât de gros încât a acoperit în întregime cerul dimineții.

De asemenea, explozia a fost atât de puternică încât a zguduit locuințele din apropiere. Explozia a putut fi auzită de la peste 160 de kilometri depărtare. Autoritățile cred că incendiul ar fi pornit după ce rafinăria a fost lovită de trăsnet.

„Cauza incendiului nu este cunoscută deocamdată cu certitudine”

„Cauza incendiului nu este cunoscută deocamdată cu certitudine, însă la momentul incidentului ploua torențial și aveau loc descărcări electrice”, a transmis compania de stat Pertamina care administra rafinăria de petrol printr-un comunicat de presă.

Totodată, compania Pertamina a fost implicată într-o deversare masivă de petrol în 2019. Deversarea de petrol a început la data de 12 iulie 2019 și a fost declarată o urgență trei zile mai târziu. Un grup de protejare a mediului declara la acea vreme că incidentul a afectat cel puțin 13 sate și a pus în pericol viața și sănătatea a mii de oameni.

Incendiul nu a afectat în mod semnificativ operațiunile rafinăriei

Potrivit companiei, incendiul a cuprins tancuri de depozitare și nu a afectat în mod semnificativ operațiunile rafinăriei, scrie Futurism. Rafinăria este situată la aproximativ 200 km est de capitala Jakarta, acoperă cel puțin 340 de hectare și poate procesa 125.000 de barili pe zi, potrivit Descopera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel