Un petrolier a explodat în apropiere de Hong Kong
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Pexels (Denitsa Kireva)
Sursă foto: Pexels (Denitsa Kireva)
O explozie s-a produs la bordul unui petrolier în apropiere de Hong Kong, o persoană pierzându-și viața.

Cel puţin o persoană a murit şi alte şase au fost rănite într-o explozie la bordul unui petrolier sâmbătă la 300 km est de coasta Hong Kongului, au anunţat autorităţile, citate de France Presse și Agerpres.

Autorităţile au fost alertate în jurul orei 4.05 (8.05 GMT) cu privire la explozie, ale cărei cauze nu au fost identificate sâmbătă seară la bordul acestei nave de 9.995 de tone, înregistrată în Panama, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului local.

Intervenție cu un avion și două elicoptere

Un avion şi două elicoptere au fost apoi trimise pentru a salva şapte membri ai echipajului "Chang Yi" răniţi în explozie. Unul dintre ei era mort când au sosit ajutoarele, potrivit autorităţilor.

Trei indonezieni în vârstă de în jur de treizeci de ani au fost grav răniţi, dintre care unul a suferit arsuri de gradul doi pe 30% din corp, în timp ce alţii au suferit arsuri la faţă.

Alţi doi indonezieni şi un birman, toţi cu vârste cuprinse între 30 şi 40 de ani, au suferit răni uşoare.

Autorităţile nu au putut vedea nicio scurgere de petrol din cauza vizibilităţii slabe odată cu căderea nopţii, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului. 

Petrolier naufragiat într-un golf tunisian

Un petrolier, ce transporta 750 de tone de motorină şi plecase din Egipt cu destinaţia Malta, a naufragiat sâmbătă în golful Gabes, în apropierea coastei de sud-est a Tunisiei, suscitând o mobilizare a autorităţilor pentru evitarea unei maree negre, transmite AFP, citat de Agerpres. 

Nava s-a scufundat în această dimineaţă în apele teritoriale tunisiene. Pentru moment, nu există scurgeri de combustibil, a declarat un purtător de cuvânt al tribunalului din Gabes, Mohamed Karray, potrivit căruia o comisie pentru prevenirea catastrofelor se va reuni în următoarele ore pentru a decide măsurile de luat.

Ministrul tunisian al mediului Leila Chikhaoui este în drum spre Gabes pentru a evalua situaţia după naufragiul vasului Xelo şi pentru a lua deciziile preventive necesare în coordonare cu autorităţile regionale, a indicat ministerul într-un comunicat. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel