Data actualizării:
Data publicării:

Explozie la un depozit de muniții, în Grecia. Populația a fost evacuată din zonă

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Explozie la un depozit de muniții, în Grecia. Populația a fost evacuată din zonă. FOTO: Pexels @ Pixabay
Explozie la un depozit de muniții, în Grecia. Populația a fost evacuată din zonă. FOTO: Pexels @ Pixabay
Explozii puternice au avut loc la un depozit de muniții aparținând Forțelor Aeriene Elene.

Explozii puternice ale unui depozit de muniții aparținând Forțelor Aeriene Elene au avut loc joi, la ora 17:45, la baza Nea Anchialos, în apropiere de Volos.

Explozia a avut loc după ce un incendiu izbucnit miercuri în regiune s-a extins la aeroportul militar care servește drept bază a escadrilei de luptă 111 a Forțelor Aeriene Tactice, potrivit informațiilor.

Explozia a fost auzită în Volos și în zona extinsă, în timp ce mai multe geamuri s-au spart în zona Nea Anchialos. Unda sa de șoc a determinat mai mulți locuitori din Volos să iasă din casele lor, transmite Greek City Times.

Un depozit de muniţii de la o bază aeriană grecească a explodat joi în urma incendiului de pădure din zona oraşului Volos, în zona central-estică a Greciei, astfel că au fost dispuse evacuări la Nea Anghialos, o localitate apropiată de acel oraş, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al pompierilor.

”O parte a depozitului de muniţii al cazărmii forţelor aeriene de la Nea Aghialos a luat foc şi a avut loc o explozie", a declarat purtătorul de cuvânt al pompierilor, arată Agerpres.

Potrivit presei elene, în acel depozit sunt stocate arme pentru avioane F-16, bombe de 453,6 şi 907,2 kg, precum şi rachete.

"Este o situaţie inedită", a remarcat la postul de radio Skai primarul din Nea Aghialos, Achilleas Beos. Din cauza suflului exploziei, "vitrinele magazinelor s-au spart, va urma o noapte dificilă", a avertizat edilul.

Aceasta a precizat că șapte avioane și trei elicoptere de stingere a incendiilor acţionează în zonă pentru a stăpâni incendiile care de miercuri nu contenesc în regiunea Volos.

Citește și: OMM confirmă ce simțim deja: Iulie 2023, cea mai călduroasă lună înregistrată vreodată

Grecia, sub zodiacul focul

Grecia se află sub un puternic val de caniculă, lucru care favorizează incendii de vegetație atât în partea continentală a țării, cât și în insule.

Reamintim că România a trimis 150 de pompieri, precum și tehnică specifică pentru a lupta cu flăcările.

Cel mai nou modul al României, format din 52 de militari, are ca obiectiv limitarea propagării incendiilor spre zonele locuite, alături de pompierii greci şi slovaci.

Citește și: Planurile Greciei pentru a se pune la adăpost de incendii. Premierul Mitsotakis: „Criza climatică poate fi o realitate, dar nu poate fi o scuză

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel