Explozie de sarcini sau scădere a natalității? Studiu despre carantină
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto ilustrativ Pixabay
Foto ilustrativ Pixabay
Cuplurile care vor să devină părinți și-ar amâna visurile din cauza nesiguranței care învăluie pandemia de coronavirus.

Cuplurile care vor să devină părinți și-ar amâna visurile din cauza nesiguranței care învăluie pandemia de coronavirus, conform Daily Mail.

O cercetare a descoperit că mai bine de o treime dintre cei care doresc un copil au trebuit să-și amâne planurile din cauza pandemiei Covid-19.

80% dintre repsondenți nu mai vor copii din cauza crizei

Cercetarea condusă de Universitatea din Florența, Italia, a aflat că 80% dintre chestionați, incluzându-i pe cei plănuiau sau nu plănuiau să facă copii, nu vor să devină părinți în criza Covid-19.

Experții au prezis că nașterile vor crește exponențial din cauza măsurilor de restricție și a timpului îndelungat petrecut cu partenerul/partenera, singuri în casă.

Partenerii au rămas intimi, în carantină

Studiul a dezvăluit faptul că partenerii au suferit schimbări când vine vorba de conceperea unui copil, în pandemie, însă criza nu i-a oprit să fie intimi unul cu altul, în cazul în care aceștia locuiau împreună.

Aproape 60% dintre respondenți au motivat că și-au amânat dorința din cauza dificultăților economice și a consecințelor asupra sarcinilor pe care le-ar avea boala.

Sănătatea mintală este afectată

Autorul studiului, expertul FIV dr. Elisabetta Micelli, a spus că sănătatea mintală afectează dorința de avea un copil.

„Impactul carantinei asupra percepției populației față de stabilitatea și liniștea populației generale este alarmant", a spus ea. „În studiul nostru, majoritatea participanților au avut rezultate mai bune de sănătate mintală înainte de pandemie, în timp ce cele mai scăzute niveluri au fost la întrebările despre Covid-19".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel