Explozie cu victime la Tel Aviv, posibil atac aerian - FOTO/VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Agerpres via Reuters
foto: Agerpres via Reuters
O explozie în centrul orașului Tel Aviv a provocat decesul unei persoane și rănirea altor două.

În centrul Tel Aviv-ului, Israel, a avut loc o explozie care a provocat moartea unei persoane și rănirea ușoară a altor două. Potrivit serviciilor de urgență, incidentul s-a produs joi noaptea în jurul orei 3:15, ora locală (00:15 GMT), informează Agerpres.

Youtube video image

Zaki Heller, purtător de cuvânt al organizației Magen David Adom, echivalentul israelian al Crucii Roșii, a oferit bilanțul incidentului. El a explicat că raportul anterior al poliției, care menționa șapte răniți ușor, includea și persoanele aflate în stare de șoc.

Foto: (c) Ricardo Moraes / Agerpres via Reuters

Dean Elsdunne, purtător de cuvânt al poliţiei, a precizat că în imobilul de la intersecţia bulevardului Ben-Yehuda cu strada Shalom-Aleichem unde a avut loc deflagraţia a fost găsit un corp neînsufleţit. În apropiere de punctul respectiv se află o clădire a ambasadei Statelor Unite în Israel, menţionează AFP.

Peretz Amar, comandantul poliţiei din Tel Aviv, ajuns ulterior la faţa locului, a declarat că "ar putea fi vorba de o explozie aeriană (...) Am avut mult noroc". Subordonaţii săi căutau obiecte suspecte în zonă.

Foto: (c) Ricardo Moraes / Agerpres via Reuters

Într-un comunicat al armatei se menționează că nu a fost activată nicio sirenă de alarmă și că incidentul este „în curs de investigare detaliată”. Ancheta preliminară a indicat că explozia ar fi fost cauzată de o „țintă aeriană”, iar pompierii sugerează posibilitatea unei drone cu încărcătură explozivă. În plus, forțele aeriene au intensificat patrulările pentru a asigura protecția spațiului aerian al Israelului, conform aceluiași comunicat.

Foto: (c) Ricardo Moraes / Agerpres via Reuters

Forţele de ordine au cerut locuitorilor să respecte instrucţiunile de securitate şi să nu se apropie de resturile şi fragmentele care ar putea conţine explozivi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel