Explozie Beirut, CONTROVERSE. Expert CIA: ”Acesta nu este doar nitrat de amoniu”. CE A EXPLODAT?
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Un fost operator CIA face afirmații incredibile cu privire la explozia ce a avut loc în Beirut. 

Robert Baer, ​​fost operator CIA cu o vastă experiență în Orientul Mijlociu, a declarat că videoclipurile din explozia de marți arătau că, deși nitratul de amoniu ar fi putut fi prezent în depozit, el nu crede că aceasta ar fi fost principala cauză pentru explozia masivă ce a avut loc, scrie CNN

Inițial, s-a vorbit despre un incendiu major la un depozit de artificii din apropierea portului, urmat de o explozie, potrivit agenției de știri libaneze NNA.

Primul ministru libanez, Hassan Diab, a declarat mai târziu că 2.750 tone de azotat de amoniu, un material extrem de exploziv folosit în îngrășăminte și bombe, au fost depozitate timp de șase ani într-un depozit portuar, fără măsuri de siguranță, ”punând în pericol siguranța cetățenilor”.

Ce s-ar fi aflat în depozite

Specialistul CIA este de părere că acolo ar fi existat și muniții și explozibili.

”Era clar un explozibil militar”, a spus el. "Nu a fost îngrășământ ca azotatul de amoniu. Sunt destul de sigur de asta." a completat. ”Te uiți la acea minge portocalie (de foc) și este clar, așa cum am spus, un exploziv militar” a continuat expertul. 

Baer a remarcat faptul că pulberea albă văzută în videoclipurile incidentului înainte de explozia majoră este probabil un indicator că azotul de amoniu era prezent și ardea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel