Explozie Arad. Ioan Crișan ar fi urmat să aibă afaceri cu niște societăți comerciale dintr-un stat european
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: captura Antena 3
Sursa foto: captura Antena 3
Ioan Crișan ar fi urmat să aibă relații comerciale cu niște societăți dintr-un stat european.

"Ioan Crişan urma să aibă relaţii comerciale cu societăţi dintr-un stat european. Din primele date ale noastre, se pare că acest Crişan, victima, se răzgândise, fapt care ar fi dus la pierderea unor sume de bani de către respectivele societăţi comerciale. De aici şi posibila ipoteză a răzbunării persoanelor care au încasat pierderile", a spus Mihai Gâdea, în emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

Vezi și: Explozie Arad. Ioan Crișan s-ar fi plâns că viața îi este pusă în pericol și ar putea să pățească ceva

Alte ipoteze legate de uciderea lui Ioan Crișan

Anchetatorii încă nu au aflat motivul exact pentru care cineva i-ar fi dorit moartea afaceristului. Totuși, există deja mai multe ipoteze. Una dintre ele este că afaceristul ar fi fost eliminat pentru o miză imobiliară uriașă. Unul dintre prietenii lui Crișan ar fi spus că, de 10 ani, anumite persoane încercau sa îi ia afacerea cu ferma și să o transforme în stațiune balneară. Motivul ar fi că aceștia își doreau ca pe terenul respectivei ferme de pește să fie ridicată o stațiune tip Băile Felix, profitând de puțul de apă geotermală aflat acolo. Valoarea acestui puț de apă este estimată la 1,5–3 milioane de euro.

Pentru a-i prelua afacerea, cei interesați de teren l-ar fi convins pe Ioan Crișan să ia credite, aparent rentabile, pentru ca apoi să-l falimenteze. O altă pistă ar fi fost asocierea, de care Crișan s-ar fi ferit tot timpul. Niciuna dintre aceste ipoteze nu a fost încă dovedită.

Vezi și: Explozie Arad. Unul dintre ADN-urile găsite pe explozibil nu există în baza de date din România. Informații uriașe în telefonul afaceristului

Mai există și ipoteza potrivit căreia Ioan Crișan ar fi fost aruncat în aer pentru că era informator al poliției și, din această calitate, ar fi dat informații oamenilor legii care au găsit recent un transport cu 600 de baxuri de țigări de contrabandă. Informația a fost dezvăluită de comisarul-șef (r) Mihai Untaru, după ce a vorbit pentru DC News despre explozia mașinii de la Arad, catalogând evenimentul drept "o crimă cu aspect terorist".

"Acum câteva zile, a fost interceptat un camion plin cu țigări, unde șoferul a fugit. Există informații conform cărora camionul ar fi fost de fapt al uneia dintre firmele lui Crișan, dar el n-avea nicio legătură cu asta. El împrumutase camionul unei alte firme, neștiind ce se întâmplă. Apare și informația asta, iar moartea lui poate fi interpretată ca un gest de avertisment.", ne-a spus Mihai Untaru, sâmbătă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel