Explozia de la blocul din Suceava, declanșată când proprietarul apartamentului a aprins lumina
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liliana Zamarcaru
WhatsApp
Inquam Photos / Casian Mitu
Inquam Photos / Casian Mitu
Explozia din Burdujeni (Suceava) a fost declanșată când proprietarul apartamentului a aprins lumina, pe fondul unei scăpări de gaz.

Șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” Suceava, col. Costică Ghiață, a declarat că, în urma investigațiilor efectuate de o comisie mixtă, referitoare la cauza incendiului, s-a concluzionat că explozia s-a produs în dormitorul apartamentului în care exista o acumulare de gaz. Potrivit șefului ISU Suceava, centrala termică și aragazul erau amplasate în balcon și fie au fost exploatate necorespunzător, fie au avut defecțiuni care ar fi dus la scurgeri de gaz. Cercetările ulterioare vor stabili astfel de detalii, conform Monitorulsv.ro.

Mai trebuie spus că instalația de gaz și centrala din apartamentul unde a avut loc explozia au fost verificate ultima dată în 2019, și potrivit legislației trebuiau reverificate anul trecut, ceea ce nu s-a întâmplat, mai scrie sursa citată.

Una dintre victimele exploziei produse luni într-un bloc din municipiul Suceava a decedat la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi, a anunţat marţi purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, dr. Diana Cimpoeşu.

Potrivit sursei citate, decesul bărbatului de 61 de ani a fost survenit în cursul serii de luni.

"Din păcate pacientul cu arsuri a murit aseară. Avea şi traumatisme multiple", a informat dr. Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU din cadrul Spitalului "Sf. Spiridon".

Luni după amiaza un bărbat de 61 de ani, victimă a exploziei care s-a produs într-un bloc din cartierul sucevean Burdujeni, a fost transferat cu o ambulanţă de la Suceava la Spitalul "Sf. Spiridon" din Iaşi. Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile nu a fost posibil transferul cu elicopterul SMURD.

Bărbatul a suferit arsuri grave pe 90 la sută din corp şi multiple traumatisme în urma unei explozii puternice care a avut loc luni dimineaţa într-un bloc de locuinţe din cartierul sucevean Burdujeni. În urma deflagraţiei au fost rănite grav cinci persoane, iar alţi 40 de locatari s-au autoevacuat. Imobilul a fost grav avariat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel