Explicațiile lui Cîțu pentru demiterea lui Baciu, secretar de stat, la nici 24 de ore de la numire
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Florin Cîțu / Captură privesc.eu
Florin Cîțu / Captură privesc.eu
Este nevoie de reorganizarea Ministerului Sănătății, explică Florin Cîțu motivul pentru care l-a eliberat din funcția de secretar de stat pe Cosmin-Constantin Baciu.

„Avem nevoie de reorganizarea ministerului, pentru a avea șase secretari de stat. Pe protocol, al șaselea secretar de stat era pentru PNL. Se va rezolva problema. Am vorbit cu Ministerul Sănătății. Vom avea reorganizarea și apoi vom face numirea. În același timp, trebuie să vedem dacă îl mai susține filiala pe domnul Baciu. Aici sunt alte discuții în PNL, interne”, a explicat, vineri după-amiază, premierul României, Florin Cîțu.

De asemenea, premierul a explicat că gestul său nu a avut motive politice.

„Nu, nu are nicio legătură (n.r. că ar fi în tabăra Ludovic Orban). Eu am spus de fiecare dată că o să pun profesioniști în aceste funcții, e adevărat - susținuți de fiiale, dar profesioniști. Ei trebuie verificați, să aibă un CV impecabil, experiență foarte bună. Aici este vorba despre protocolul pe care îl avem în coaliție”, a mai spus premierul.

Secretar de stat în MS, eliberat din funcție de premier la 24 de ore de la numire

Premierul Florin Cîțu a eliberat din funcție un secretar de stat la Ministerul Sănătății la mai puțin de 24 de ore de la numire. Executivul motivează că nu a fost respectată procedura.

„Începând cu data intrării în vigoare a prezetei decizii, Cosmin-Constantin Baciu se numește în fucția de secretar de stat la Ministerul Sănătății”, potrivit deciziei semnată de Florin Cîțu, apărută în Monitorul Oficial 676 din 8 iulie.

Vineri dimineață, însă, în Monitorul Oficial a apărut o altă decizie cu privire la Baciu.

„La data intrării în vigoare a prezentei decizii, Cosmin Constantin Baciu se eliberează din funcția de secretar de stat la Ministerul Sănătății”, este decizia semnată de premierul Florin Cîțu.

Poziția Executivului este că decizia de eliberare a fost publicată în Monitorul Oficial pentru că la numire nu a fost respectată procedura și că trebuie să fie publicată în Monitorul oficial Hotărârea Guvernului de reorganizare pentru Ministerul Sănătății, care să ateste că este nevoie de încă un post de secretar de stat.

VEZI ȘI: Cîțu, prins pe picior greșit: De ce l-ați lăudat pe Nazare, dacă l-ați demis?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel