Explicație video. Cum s-a produs tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Captură de ecran / Foto: Video X KKMediaTingz
Captură de ecran / Foto: Video X KKMediaTingz
A avut loc o tentativă de asasinare a fostului președinte Donald Trump.

Cel care a deschis focul la mitingul fostului președinte Donald Trump a fost împușcat mortal de un lunetist al Serviciului Secret al Statelor Unite. O persoană a fost ucisă și alte două au fost grav rănite, precizează Serviciul Secret.

Două surse din cadrul forțelor de ordine au declarat pentru CBS News că Suspectul a fost împușcat și ucis de un membru al unei echipe de counter-assault a Secret Service.

Atacatorul se afla la aproximativ 200 de metri de scena pe care se află Donald Trump. Acesta se afla pe o structură metalică, despre care se crede că era o magazie, conform celor două surse.

Video cu atacatorul:

Sursele citate au mai precizat că arma pe care a folosit-o era de tip AR.

Mai multe focuri de armă au răsunat în timp ce Trump vorbea pe scenă, în jurul orei locale 18:15. O înregistrare video îl arată pe fostul președinte atingându-și imediat urechea și apoi ghemuindu-se la pământ, agenții Secret Service grăbindu-se spre scenă.

Explicație pe imagini din satelit a atacului:

Captură de ecran / Foto: Digi24

Momentul impactului

Puțin sânge putea fi văzut pe fața să în timp ce se ridica pumnul spre mulțime pentru a arăta că este în viaţă. El a fost dus de urgență la coloană sa de mașini, iar Secret Service a confirmat ulterior că este în siguranță.

Video cu lunetiștii din momentul în care se deschide focul:

Într-o postare pe platforma sa de socializare Truth Social, Trump a spus că a fost ”împușcat cu un glonț care i-a străpuns partea superioară a urechii drepte”.

„Am știut imediat că ceva nu este în regulă, în sensul că am auzit un șuierat, împușcături și am simțit imediat glonțul străpungând pielea”, a continuat el.

Autoritățile investighează împușcăturile ca fiind o tentativă de asasinat. FBI a precizat într-o declarație că desfășoară o anchetă cu sprijinul Secret Service și al agențiilor locale și de stat. 

Într-o declarație făcută duminică dimineața, FBI l-a identificat pe atacator ca fiind Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani, din Bethel Park, Pennsylvania, care se află chiar lângă Pittsburgh, conform DefenseRomania.

Foto cu atacatorul:

Video cu momentul în care se produce tentativa de asasinat:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel