Expiră sau nu airbag-urile maşinii? Întrebarea pe care o pun toţi şoferii
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Airbag-urile auto fac parte din sistemul suplimentar de siguranță al vehiculului (SRS). Au existat încă din anii 1970 și sunt acum echipamente standard pentru fiecare vehicul. 

Având în vedere că airbag-urile erau noi tehnologii atunci, un număr de producători auto estimau la acea vreme și durata lor de viață. Manualul pentru vehiculele Honda și Acura de la începutul anilor 1990, de exemplu, a recomandat o inspecție a airbag-urilor la fiecare 10 ani.

Ca și în cazul multor alte componente ale vehiculului, este important să ne gândim dacă airbag-urile necesită întreținere sau poate înlocuire. Totuși, nu toți producătorii de autoturisme au date reale cu privire la expirarea lor.

În timp ce unii producători auto au stabilit limite de timp pentru a înlocui un airbag, componentele sunt extrem de durabile. Diferența esențială este dată de tipul de sigiliu utilizat pentru adăpostirea dispozitivului de declanșare, capsa pirotehnică.

Cea mai bună pentru protecția împotriva umezelii este etanșare tip sticla-metal, dar mai există și al tip  plastic-metal. Etanșare tip plastic-metal este mai probabil să acumuleze umezeală de-a lungul anilor, scrie promotor.ro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel