Experții lansează avertismente despre alergatul la femei. Știai datele acestea?
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Experții avertizează despre efectele alergatului asupra femeilor.

Experții avertizează despre efectele alergatului asupra femeilor, conform Daily Mail. Astfel, joggingul nu este fără de risc, transmit experții din spatele site-ului boobydoo.co.uk, cel mai mare retailer britanic de bustiere de sport.

Din datele acestora, femeile care tocmai se apucă de alergat sunt de cinci ori mai predispuse să se accidenteze dacă nu sunt încălzite sau echipate cum trebuie, crescând riscul de lăsare a sânilor, dureri de spate și probleme de postură.

Distrugere ireversibilă a țesutului

Experții au explicat că doar 20 de minute de jogging pe zi, fără o bustieră specială de sport, ar putea duce la distrugerea ireversibilă a țesutului din sâni, întinderi de ligament și dureri cronice de spate, fiindcă sânii se pot mișca 14 centimetri atunci când femeile aleargă.

„Odată ce s-au închis sălile de fitness, popularitatea metodelor de antrenament de acasă a crescut fulminant. Este fantastic că țara se menține în formă și sănătoasă, dar trebuie să aven grijă să nu ne accidentăm", a spus antrenorul personal Charly Wright. „Lipsa unei bustiere de sport sau folosirea unei mărimi nepotrivite sunt un risc real – să nu ne protejăm pieptul poate rezulta în durere și disconfort mai târziu".

Nu toată lumea este făcută pentru alergat

Osteopatul britanic Hannah Williams a adăugat: „Des încercăm să combatem o viață sedentară de muncă cu exerciții, iar cele două nu prea se completează prea bine".

„Trebuie să învățăm ce exerciții sunt cele mai bune pentru fiecare persoană și lucrurile astea variază – nu toată lumea e făcută pentru alergat!", a continuat osteopatul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel