Experţii în nutriţie au dezvăluit care sunt cele mai sănătoase fructe în august: Puterea lor este miraculoasă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
Fotografie de la Trang Doan: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/fructe-amestec-de-fructe-fructe-tropicale-colorat-1132047/
Fotografie de la Trang Doan: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/fructe-amestec-de-fructe-fructe-tropicale-colorat-1132047/
Experţii în nutriţie au dezvăluit care sunt fructele recomandate pentru consum în mod special în luna august.

Cele mai sănătoase, conform nutriţioniştilor, sunt afinele, agrişele şi zmeura. Totodată, nutriţioniştii ne anunţă că aproximativ 70 de grame de prune asigură 8% din necesarul zilnic de vitamina C, 5% de vitamina K, 4% de cupru şi 4% din fibre şi 3% din potasiu. Printre fructele recomandate pentru consum în luna august, considerate printre cele mai sănătoase sunt şi merele verzi, şi pepenele roşu, şi pepenele galben, dar şi afinele, zmeura, prunele, piersicile şi caisele.

Nutriţioniştii susţin că ar trebui să ne bucurăm din plin de aceste fructe mai ales în luna august, atunci când puterea lor este miraculoasă, iar modul recomandat de a consuma fructele este cel crud, fără prea multe artificii: fie ca atare, fie în smoothie, fie cu cereale şi iaurt. Sfatul experţilor este de a consuma cât mai multe alimente benefice pentru organism.

Totuşi care sunt cele mai sănătoase fructe de care să ne bucurăm în luna august?, se întreabă retoric nutriţionistul Zoia Bogdanova, care a precizat că fructele de pădure de sezon îmbunătăţesc metabolismul şi ne protejează de bolile de cancer. În prima jumătate a lunii august, cu certitudine trebuie să includeţi în alimentaţie afinele, agrişele şi zmeura, a spus Zoia Bogdanova, dietetician şi nutriţionist. Consumul fructelor de pădure de sezon poate normaliza metabolismul şi poate juca un rol semnificativ în protejarea organismului de cancer. Chiar şi diabeticii pot mânca afine, iar agrişele reduc inflamaţiile din organism.

Agrişele ameliorează bine simptomele acute ale tulburărilor gastro-intestinale, dar sunt contraindicate pentru cei care suferă de ulcer stomacal.

Agrişele conţin multă pectină, care împiedică instalarea metalelor grele şi a substanţelor radioactive în organism. În plus, agrişele conţin substanţe care împiedică dezvoltarea tumorilor, a specificat medicul.

Zmeura proaspată poate fi consumată eficient pentru a preveni răcelile, frisoanele şi durerile de cap. În acelaşi timp, zmeura arde grăsimile din organism mult mai intens şi creşte pofta de mâncare, conform Rador.

VEZI ȘI: Pastila care nu este interzisă prin lege, dar medicii recomandă să ne abținem să o luăm

Există o pastilă care nu este interzisă prin lege, dar medicii recomandă să ne abținem să o luăm.

Este vorba despre pastila de a doua zi. Dar până atunci, haideți să vorbim întâi despre anticoncepționale.

Multe femei iau anticoncepționale.

Anticoncepționalele au fost mereu un subiect controversat în rândul femeilor, mai ales că există o mulțime de mituri despre ele, cum că ar duce la îngrășare, la dereglări menstruale sau chiar cancer de sân.

Pilulele contraceptive nu provoacă mult temutul cancer la sân. Până în prezent, pilulele au fost folosite în siguranță de milioane de femei. Specialiștii susțin că folosirea pilulelor contraceptive nu crește riscul apariției cancerului ci, dimpotrivă, scade riscul cancerului ovarian și al celui de endometru (mucoasa care îmbracă cavitatea uterului).

Dozele de hormoni conținute de contraceptivele orale au fost diminuate de-a lungul timpului, astfel încât, în prezent s-au înlăturat aproape integral efectele secundare periculoase și s-a diminuat intensitatea celor foarte supărătoare, cum ar fi grețurile și sângerările.

Pastilă contraceptivă orală are o eficientă de 99%, fiind una dintre metodele cele mai bune de prevenție a unei sarcini nedorite. Metoda este perfect reversibilă: odată ce ai întrerupt administrarea pastilelor, poți rămâne însărcinată din nou.

Pastilele contraceptive nu îngrașă. Studiile arată că numărul femeilor care se îngrașă în timp ce folosesc pilulele este asemănător cu al celor care slăbesc atunci când iau pilule. Unele femei acuză o retenție de apă mai mare în primele trei luni de administrare a pilulelor, însă acest efect dispare după perioada de acomodare.

Despre anticoncepționale, dar și despre pastila de a doua zi ne-a vorbit dr. Ștefan Voiculescu, medic primar Chirurgie generală, doctor în Științe Medicale, coordonatorul Academiei de Senologie din Centrul Oncologic SANADOR.

„Primele pilule, cu siguranță au crescut riscul de cancer de sân, lucru care a făcut să le proscriem. În a doua generație de pilule, nu mai erau așa doze mari și probabil nu au mai crescut riscul de cancer de sân. Este posibil ca noua generație de pilule minim dozate să reducă ușor riscul de cancer de sân dacă sunt folosite până în vârsta de 35 de ani. În general, după 35 de ani, lucrurile se schimbă un pic și am prefera alte mijloace contraceptive decât hormonii”, a zis Dr. Ștefan Voiculescu la DC News și DC Medical.

În țări precum Anglia, din cauza abuzului, pastila de a doua zi nu este interzisă prin lege, dar medicii sfătuiesc femeile să o ia cât mai rar posibil

Cât despre pilula de a doua zi, specialistul de la SANADOR a zis: „De la introducerea pastilei de a doua zi, s-a înregistrat o creștere importantă a cancerelor de sân, mai ales în țări petrecărețe în care, a doua zi, doamnele nu mai știu dacă trebuie sau nu să ia pilula, motiv pentru ca o iau și se ajunge la abuzuri. Din acest motiv, în Anglia, pilula de a doua zi a început să fie proscrisă. Nu a fost interzisă, dar medicii recomandă femeilor să se abțină să o ia”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel