Expert în siguranță - Iată de ce nu ar trebui să porniți aparatele peste noapte
Data publicării:
Autor: Dana Mihai
WhatsApp
Expert în siguranță - Iată de ce nu ar trebui să porniți aparatele peste noapte / Foto ilustrativ de Photo Mix de la Pixabay
Expert în siguranță - Iată de ce nu ar trebui să porniți aparatele peste noapte / Foto ilustrativ de Photo Mix de la Pixabay
Odată cu creșterea costului facturilor la energie, mulți oameni caută modalități de a economisi bani.

Una dintre modalitățile de a face acest lucru este să folosiți aparatele electrocasnice în momentele în care prețul energiei este mai mic.

De exemplu, dacă beneficiați de anumite tarife, veți plăti mai mult pentru energie în timpul zilei și mai puțin în timpul nopții.

Ceea ce înseamnă că pornirea mașinii de spălat rufe și a mașinii de spălat vase înainte de a merge la culcare ar putea să vă coste mai puțin decât funcționarea lor pe parcursul zilei.

Autoritatea de reglementare în domeniul energiei, Ofgem din Marea Britanie, dorește să introducă măsuri care să permită furnizorilor să perceapă tarife mai mari pentru energie la orele de vârf.

Conform planurilor sale, publicate în luna iulie a anului trecut, contoarele inteligente vor trimite furnizorilor de energie electrică informații despre consumul de electricitate al clienților la fiecare 30 de minute.

Acest lucru va permite furnizorilor să folosească datele pentru a ajusta prețurile pe parcursul zilei, ceea ce, teoretic, va face mai ieftină utilizarea aparatelor electrocasnice pe timpul nopții și în alte perioade de vârf.

VEZI ȘI: Creșterea prețului la energie. În Florența, locuitorii sunt rugați să le achite facturile vârstnicilor cu venituri mici

Însă experții în domeniul siguranței împotriva incendiilor au avertizat că acest lucru ar putea reprezenta un pericol pentru familie, potrivit TheSun.

Cum faci economie la căldură. Ai nevoie de o folie de aluminiu. Trucuri geniale

Folia de aluminiu

Tot ce ai de făcut este să pui folie de aluminiu în spatele caloriferelor de pe pereţi. Metoda te va ajuta să elimini pierderile de căldură de prin pereţii casei. Folia va izola perfect şi chiar va trimite căldura înapoi în spaţiul din casă şi nu va fi absorbită prin beton, scrie cumsa.ro.

Pentru a te bucura de rezultatul scontat, înveleşte un carton cu folie de aluminiu şi pune-l între calorifer şi perete. Obţii astfel un panou reflectorizant foarte ieftin şi eficient în ceea ce priveşte reducerea pierderilor de căldură. 30 cm de folie aşezată pe centru, în spatele caloriferului pot face minuni. Poţi folosi astfel de panouri de carton cu folie şi la geamuri, în special pe timpul nopţii. Creezi astfel o barieră termică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel