Expert în educație financiară, semnal după cutremurul din Turcia: Ce e de făcut preventiv. ”Costă doar 10-30 lei pe lună, fraților!”
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto pexels ilustrativ
foto pexels ilustrativ
Adrian Asoltanie, trainer în educație financiară, a vorbit despre ce e de făcut de astăzi, pentru viitor, în cazul producerii unui cutremur. 

”Tragedii precum cea din Turcia ne reamintesc de importanța gestionării riscurilor personale și financiare.

- atenție la achizițiile imobiliare, consultați întotdeauna un structurist înainte. Gășiți aici, pe județe, membrii Asociației Inginerilor Proiectanți de Structuri din România https://www.aicps.ro/membrii

- încheiați asigurarea obligatorie PAD și o asigurare opțională de risc.

- asigurări simple de viață (măcar) pentru adulții care generează un venit de care mai depinde altcineva. Costă doar 10-30 lei pe lună, fraților!

- dacă aveți asigurări de viață de la job, să aveți o copie a poliței de care să mai știe și altcineva.

- organizați documentele personale importante și creați un back-up digital online/cloud/dropbox... La care să aibă acces ambii parteneri de cuplu.

- păstrați undeva informații legate de conturi de investiții, platforme de investiții, exchange-uri crypto...

- fondul de siguranță de 3 luni de cheltuieli

- kitul de urgență pt 72 ore cu rezerve de apă, hrană, medicamente, bani, lanternă, briceag... alte resurse importante

- vă recomand un curs de prim ajutor - e gratuit la Crucea Roșie.

- discutați cu copiii despre aceste riscuri și scenarii de acțiune. Paza bună trece primejdia rea!” scrie trainerul în educație financiară Adrian Asoltanie, pe Facebook, după seismul care a prăbușit Turcia. 

Seisme puternice s-au produs în Turcia și-n Siria, iar urmările sunt catastrofale. Ultimul bilanț, care vine din Turcia, anunță că cel puţin 5.434 de persoane şi-au pierdut viaţa în Turcia, după ce două cutremure puternice au zguduit luni partea de sud a ţării.

Acest bilanţ actualizat aduce numărul total al morţilor în Turcia şi Siria la peste 7.000, într-o serie dintre cele mai puternice cutremure care au lovit regiunea în aproape un secol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel