Experimente pe pisici. Banii contribuabililor, cheltuiţi de un departament de stat
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay
Pixabay
Un departament de stat din SUA, care avea ca scop urmărirea bunăstării veteranilor, a cheltuit milioane de dolari pe experimente pe pisici. 

În Statele Unite ale Americii, Departamentul pentru veterani a cheltuit milioane de dolari pentru a face experimente pe pisici în 3 laboratoare din țară, inclusiv într-o facilitate secretă din West Los Angeles, informează CBS.

Departamentul susține că experimentul este făcut în beneficiul veteranilor, care adeseori suferă de stres posttraumatic și tulburări de somn. Mai multe asociații pentru protecția animalelor, dar și pentru oprirea fraudelor cu bani publici, printre care și White Coat Waste Project, au intervenit și au cerut încetarea experimentului, dar și publicarea datelor și a fotografiilor. 

Cazurile veteranilor sunt de fațadă

„Acestea sunt pisici sănătoase, care sunt cumpărate cu banii contribuabililor, aduse în laborator, încuiate în cuști mici, mutilate, torturate, injectate cu substanțe chimice, asfixiate, apoi ucise și disecate. Îi exploatează pe veterani pentru a obține bani din taxele locale pentru experimentul lor de tortură”, a declarat Justin Goodman, vice-președinte în cadrul White Coat Waste Project.

Proiectul a fost adus în fața Congresului și un document numit CATS a fost emis, prin care se interzice folosirea fondurilor publice pentru experimente pe animale. Actul se adaugă documentului PUPPERS, care are în vedere stoparea experimentelor pe animale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel