Experiment socio-cromatic de muzică și mișcare
Data publicării:
Autor: Flaviu Predescu
WhatsApp
Experiment socio-cromatic de muzică și mișcare
Experiment socio-cromatic de muzică și mișcare
Azi, 19 august 2018, la sediul Muzeului Național al Literaturii Române (Str. Nicolae Crețulescu 8), continuă proiectul Galeriei Montage, „Nirvanus – FUChS(ilis)-ISMUL, EXPERIMENT SOCIO-CROMATIC DE MUZICĂ ȘI MIȘCARE desenat cum se cuvine de Pâlnie și Stamate pe uvertura șalvarilor lui Ismail și Turnavitu de pe lângă Cârligații lui Gayk”. 

Pe parcursul celor două zile, vor fi două spectacole work in progress, în regia Ancăi Maria Colțeanu.

Dacă ieri au avut loc spectacolul work in progress – atelier de dramaturgie, cu participarea actorilor: Adriana Titieni, Catinca Maria Nistor, Flavia Hojda, Pavel Ulici, Răzvan Krem Alexe, Alexandru Buescu și Alexandru Sinca.

Pornind de la scrierile lui Urmuz, au avut loc discuții între actori și participanți în ceea ce privește dramatizarea și caracterul personajelor propuse în spectacol, publicul fiind direct implicat în creația de costume, sub coordonarea scenografei Sofia Ovejan.

Azi, între orele 11.00 și 16.00, se va desfășura spectacolul work in progress – atelier de sound design, coordonat de compozitorul Ovidiu Savu împreună cu invitații săi, cu participarea directă a publicului.

Pe baza universului urmuzian se va crea coloana sonoră a spectacolului din mixarea și reinterpretarea muzicală a unor fragmente de ambianță sonoră înregistrate în priză directă alături de, și împreună cu publicul.

Se vor pune la dispoziția publicului diverse instrumente cu ajutorul cărora, și sub îndrumarea unor muzicieni, se vor putea compune ad-hoc fragmente sonore care vor fi cuprinse în coloana sonoră a spectacolului.

Proiectul este finanțat de AFC N (Administrația Fondului Cultural Național) comunică MNLR pe site-ul Muzeului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel