Experiența a doi turiști americani care au vizitat Sibiul. "Dacă puneți o taxă pentru toaletă, aveți grijă măcar să fie curat" - Video
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Experiența a doi turiști americani care au vizitat Sibiul. "Dacă puneți o taxă pentru toaletă, aveți grijă măcar să fie curat" / Foto: Captură video: Youtube Haley and Zach
Experiența a doi turiști americani care au vizitat Sibiul. "Dacă puneți o taxă pentru toaletă, aveți grijă măcar să fie curat" / Foto: Captură video: Youtube Haley and Zach
Află în articol câți bani au cheltuit doi turiști americani pentru o zi în Sibiu.

Doi turiști americani care și-au propus să viziteze Transilvania cu trenul și-au povestit experiența pe care au trăit-o în țara noastră. Aceștia au poposit o zi în Sibiu și s-au lăudat că au cheltuit, cu tot cu cazare și mâncare, doar puțin peste 50 de dolari. Concluzia lor a fost că orașul este foarte frumos și mâncarea stradală foarte bună, scrie Turnul Sfatului.

Haley și Zach au renunțat la job-uri în luna februarie a acestui an și au plecat să viziteze Europa de Est cu buget redus. Cei doi tineri și-au făcut un vlog și au vizitat deplasându-se numai cu trenul Brașovul, Sinaia, Alba Iulia, Oradea, Sighișoara, Cluj-Napoca, Arad, Timișoara și Sibiul, ultimul oraș pe lista lor. În Sibiu, cei doi turiști au petrecut aproape 24 de ore și au avut mare grijă la cheltuieli. Ei au dormit la un hostel și au mâncat doar la patiserii.

”Practic am mâncat numai de la patiserie în Sibiu. Dacă știți vreun restaurant foarte bun și ne-a scăpat... ne pare rău, dar patiseria este foarte bună”, spune Zach în vlog.

”Dacă puneți o taxă pentru toaletă, aveți grijă măcar să fie curat”

Haley a negociat inclusiv accesul la toaleta publică din gară, deoarece aveau doar o bancnotă de cinci lei, iar accesul costa un leu.

”Haai... Du-te...”, îi spune bărbatul din gară după ce vede bancnota de cinci lei.

”Am fost atât de confuză când am negociat mersul la toaletă încât a funcționat în favoarea mea”, spune cu haz Haley. ”Dacă puneți o taxă pentru toaletă, aveți grijă măcar să fie curat”, a mai spus americanca.

Ulterior ea a făcut o vizită și în toaleta trenului, unde a găsit și mai multă mizerie: "E ud pe jos și miroase puternic a urină. Dar nu e cea mai rea pe care am văzut-o, există hârtie igienică și săpun".

În pofida acestor lucruri, cei doi au fost mulțumiți de călătoria lor.

"Cred că a fost o călătorie grozavă. Cred că dacă nu făceam asta nu am fi văzut o mulțime de orașe despre care nu știam nimic. Am cheltuit, în medie, 84 de dolari și cinci cenți, combinat", spune Zach.

Doi turiști canadieni, speriați de RO-Alert. Au crezut că vor fi atacați de Rusia: Citim, cumva, că URSS este prezentă în Toplița și trebuie să evităm Strada Murelor

Doi turiști din Canada aflați în Toplița, care parcurg România pe bicicletă, au trecut printr-o sperietură serioasă după ce au primit o notificare RO-Alert fiind avertizați de prezența unui URS în zonă. Nu au reușit să înțeleagă despre ce era vorba în mesaj iar cei doi canadieni au presupus că se vorbește despre URSS, moment în care s-au panicat crezând că România urmează să fie invadată de Rusia.

Alarmați, cei doi au început să caute informații despre situația de securitate în România și care ar fi mijloacele de evacuare din țară. Ulterior, după ce au fost ajutați să traducă mesajul care era distribuit doar în limbile română și maghiară, au realizat că s-au panicat degeaba întrucât era vorba doar de prezența unui URS, nu despre URSS. Cuplul a povestit pățania pe rețelele sociale, acolo unde aceștia își postează în mod frecvent activitățile și au primit o mulțime de reacții, relatează România TV. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel