AFTER-POLL ALEGERI REPUBLICA Moldova. Primele rezultate de duminică, 11 iulie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
exit poll Moldova
exit poll Moldova
Comunitatea WatchDog.md și Institutul de Politici Publice prezintă rezultatele primului after-poll, la ora 21:00, după închiderea secțiilor de votare.

Conform primelor rezultate, Partidul Acțiune și Solidaritate a obținut cele mai multe voturi, iar Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor s-a clasat pe locul doi.

La sondajul telefonic au participat 2 764 de cetățeni. Datele au fost colectate astăzi, 11 iulie, în intervalul: 12:00 – 21:00. Datele colectate nu includ regiunea transnistreană și diaspora.

Iată cum arată datele preliminare:

Partidul Acțiune și Solidaritate – 55,1%

Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor – 24,0%

Partidul Politic Șor – 8,1%

Blocul electoral „Renato Usatîi” – 4,1%

Platforma Demnitate și Adevăr -1,8%

Partidul Politic „Democrația Acasă” – 1,1%, notează ZDG.MD.

Datele sondajului de opinie sunt preliminare, urmând să fie actualizate pe măsură ce sunt centralizate.

Prezenţa la urne a fost, conform datelor preliminare, de peste 48%.

Igor Dodon, după închiderea secțiilor de votare: BECS va înregistra un rezultat destul de bun

”Vă mulțumesc pentru participare activă. Mă temeam că oamenii n-o să iasă la vot, după atâtea dezbateri. Mulțumesc colegilor din teritoriu care au lucrat în campanie, am avut o campanie activă. Din calculele noastre avem rezultate pe măsură. BECS va înregistra un rezultat destul de bun. Vreau să mulțumesc colegilor de la PCRM, în mai puțin de 2 luni am reușit să muncim ca o echipă unită. Sper că după ziua de mâine noi vom lucre împreună în Parlament așa cum își doresc alegătorii noștri De mâine va începe o nouă etapă în RM. Mesaj către deputați: nu trebuie să admitem alte crize politice. Există probabilitatea că va fi un parlament cu 2 partide, maxim 3”, a declarat Igor Dodon. 

Poliţia a fost sesizată în 19 cazuri de transportare organizată de alegători şi a examinat deocamdată trei dintre ele, însă nu poate aplica sancţiuni, deoarece, în opinia forţelor de ordine, acestea nu constituie încălcare a legislaţiei electorale, a anunţat şeful adjunct al Inspectoratului General de Poliţie, Maxim Maxian, în cadrul unei conferinţe de presă, potrivit Radio Chişinău.

El a explicat că poliţia nu se poate baza pe emoţii şi deducţii şi nu poate iniţia dosare pe asemenea cazuri, care nu sunt prevăzute de legislaţie ca ilegalităţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel