Există speranță, după cutremur, în Turcia: Tânără de 17 ani, salvată la 10 zile de la seism
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
O adolescentă a fost scoasă în viaţă joi de sub dărâmături în Turcia după zece zile de la seismul devastato

Tânăra de 17 ani a fost salvată în provincia Kahramanmaras din sud-estul Turciei, după 248 de ore de la cutremurul cu magnitudinea de 7,8 produs în cursul nopţii de 6 februarie, a informat postul TRT Haber, relatează Reuters, citată de Agerpres. Imaginile difuzate de televiziune arătau salvatori care o transportau pe fată, acoperită cu o pătură termică de culoare aurie, pe o targă către o ambulanţă.

Numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa în cel mai devastator cutremur din istoria modernă a Turciei a crescut la 36.187, au anunţat autorităţile. În Siria, unde cutremurul a agravat o criză umanitară provocată de 12 ani de război civil, numărul deceselor în urma seismului a ajuns la 5.800.

Mai multe persoane au fost găsite în viaţă sub dărâmături miercuri în Turcia, iar informaţiile privind astfel de misiuni de salvare au devenit din ce în ce mai frecvente. Autorităţile din Turcia şi Siria nu au anunţat încă numărul persoanelor dispărute. Milioane de persoane au nevoie urgentă de ajutor umanitar după ce au rămas fără adăpost, la temperaturi aproape de limita îngheţului.

Arestări, după cutremurul devastator

Aproximativ 1,6 milioane de persoane se află în prezent în adăposturi de urgenţă în Turcia, iar alte 600.000 au părăsit regiunea sau au fost evacuate. Între timp, autorităţile turce au arestat mai multe persoane pentru presupusă responsabilitate pentru clădirile prăbuşite. De asemenea, cel puţin 20 de utilizatori de reţele sociale au fost arestaţi pentru postări "provocatoare", a indicat poliţia miercuri.

Erdogan a criticat anumite postări de pe reţelele sociale, inclusiv referitoare la presupuse daune la barajele din regiune, pe care le-a descris drept o "calomnie" şi a promis acţiuni în justiţie în temeiul stării de urgenţă instituită în cele zece provincii afectate de cutremur.

Vezi și: Cutremure în Turcia și Siria. Deși au trecut 10 zile de coșmar, încă sunt găsiți supraviețuitori. Cum s-au salvat doi frați cu pudră  proteică, dizolvată în urină

Orașul din Turcia care nu s-a prăbușit. Cum a devenit Erzin un refugiu în urma cutremurelor devastatoare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel