”Există posibilitatea ca și abuzatorii să fie abuzați, la rândul lor”. Subcomisarul Mincu atrage atenția: Nu mai e ”doar” bullying
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Freepik @buraratn
FOTO: Freepik @buraratn
Subcomisarul de poliție Mihai-Mădălin Mincu a atras atenția asupra abuzatorilor, care la rândul lor ar putea fi victime.

”Bullyingul se duce mai departe decât ar trebui. Nu mai rămâne la stadiul de îmi bat joc de tine că ai o deficiență. Copilului îi scad încrederea și stima de sine, iar agresorul sau agresorii trec puțin mai departe. (...) Există posibilitatea ca și abuzatorii să fie abuzați, la rândul lor, până au ieșit în societate”, a explicat subcomisarul de poliție Mihai-Mădălin Mincu în cadrul emisiunii ”Culisele Justiției” de la DC News TV și DC News.

Întrebat cât de important este rolul unui psiholog sau al unui consilier la nivelul școlilor pentru a putea reduce sau elimina acest fenomen tot mai prezent, Mincu a precizat că este ”unul foarte important”, adăugând că ”noi încercăm să creăm, avem un plan pentru viitor, să facem grupuri de lucru la nivelul fiecărei unități de învățământ, din care să facă parte un psiholog, cadrul medical din unitatea respectivă și poate și o comunitate strânsă de elevi implicați care ar vrea să facă parte”.

Mai mult decât atât, Mincu a subliniat un lucru destul de vizibil în ultima vreme, dar și care îl bucură pe acesta. ”În ziua de astăzi, oamenii merg către psiholog. (...) Au înțeles că merg la psiholog nu pentru că sunt nebuni, ci poate pentru că au o problemă interioară care poate fi rezolvată”.

Citește și: Brățările de monitorizare, refuzate, de multe ori, de victimele violenței domestice. Subcomisarul Mihai-Mădălin Mincu, semnal de alarmă

Emisiunea integrală, în materialul video de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel