Există nicotină în ceai? Tot ce trebuie să știți
Data publicării:
Autor: Julia Pandi
WhatsApp
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Ceaiul este o băutură populară în întreaga lume, dar s-ar putea să fii surprins să afli că conține nicotină. Nicotina este o substanță care dă dependență, care se găsește în mod natural în unele plante, cum ar fi tutunul

Ceaiul este o băutură populară în întreaga lume, dar s-ar putea să fii surprins să afli că conține nicotină. Nicotina este o substanță care dă dependență, care se găsește în mod natural în unele plante, cum ar fi tutunul, conform healthline.com.

În ciuda faptului că este prezent în ceai, este absorbit diferit de nicotina din țigări și prezintă un risc foarte mic pentru sănătatea ta.

Totuși, s-ar putea să vă întrebați despre siguranța acestuia.


Ceaiul conține urme de nicotină


Frunzele de ceai, alături de alte câteva fructe și legume, cum ar fi cartofii și roșiile, conțin nicotină - dar numai în cantități mici.

Studiile arată că ceaiurile negre, verzi și oolong, inclusiv soiurile instant, pot avea până la 0,7 mcg de nicotină per 1/2 lingură (1 gram) de greutate uscată.

Cu toate acestea, aceasta este o cantitate extrem de mică, deoarece 0,7 mcg este echivalent cu 0,000007 grame.

Mai mult, un studiu a arătat că prepararea ceaiului timp de 5 minute a eliberat aproximativ jumătate din cantitatea de nicotină din ceaiul uscat în băutură.

Nicotina din ceai este absorbită diferit


Nicotina din ceai este absorbită diferit decât nicotina din țigări și alte produse din tutun inhalat, făcându-l mai puțin dăunător și dă mai puțină dependență.

Nicotina din ceaiul lichid este descompusă prin tractul digestiv. Acest proces poate dura câteva ore, în funcție de cât de mult beți, deoarece durează aproximativ 45 de minute pentru ca 1 cană (240 ml) de lichid să se golească din stomac în intestinul subțire.

Între timp, nicotina din produsele din tutun inhalat, cum ar fi țigările, este absorbită prin plămâni. Această cale furnizează nicotină în creier aproape instantaneu - în 10-20 de secunde.

Nicotina din ceai nu este considerată a fi capabilă să producă aceleași efecte imediate, de dependență, precum nicotina care este inhalată în plămâni.

Nicotina din ceai nu creează dependență


Datorită nivelurilor sale extrem de scăzute și ratei lente de absorbție, nicotina din ceai nu creează dependență.

Nu provoacă poftă de nicotină sau declanșează dependența de nicotină și nici nu va provoca efecte secundare. Astfel, ceaiul este sigur pentru persoanele care încearcă să renunțe la produsele din tutun.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel